Hoppa till huvudinnehåll

Angry Birds Space växer snabbast

Poster för angry birds space Bild: Rovio Entertainment Ltd. angry birds,angry birds space

Den nya versionen av det finländska mobilspelet Angry Birds är det snabbast växande mobilspelet någonsin, meddelar den finländska spelstudion Rovio.

Angry Birds Space har laddats ner 50 miljoner gånger på 35 dagar, meddelar Rovio på sin webbplats. Takten överträffar därmed även originalspelet.
Det nya spelet kan spelas på smarttelefoner, surfplattor och Windows- och Mac-datorer.

Sammanlagt över 700 miljoner kopior av orignalspelet Angry Birds har laddats ned om man inkluderar Angry Birds Seasons och Angry Birds Rio.

I och med framgångarna har det Esbobaserade bolaget vuxit snabbt. Bolaget har öppnat kontor i Tammerfors och Shanghai och meddelade för en månad sedan att man öppnar en spelstudio i Stockholm.

(Källa: Rovio, gamereactor, it-viikko)

Kommentarer

Inlagt av

Man blir så otroligt glad av att läsa såna här nyheter! Är så glad över denna framgång! Stöder ROVIO till 100%. De borde bara satsa lite mera på att samarbeta med vårt fina Nokia också.

  • Handbollsbomben: Källman och Atlas går skilda vägar

    Tränaren tackar för sig efter bara en säsong med Vandalaget.

    Våren 2015 skrev Mikael Källman på ett omsusat treårskontrakt med Atlas. Men efter bara en säsong väljer tränaren att tacka för sig, besviken på satsningen i Vandaklubben.

  • App för matrester har kommit igång bra i Vasa

    Över 2 000 matportioner har sålts under sommaren.

    Mobilapplikationen där kunder kan beställa överbliven mat från restauranger har fått stor genomslagskraft i Vasa. Under sommaren har över 2 000 portioner matrester sålts i Vasa.

Läs också

Nyligen publicerat - Ekonomi