Hoppa till huvudinnehåll

Greenpeace försökte stoppa isbrytare

Bild: Greenpeace aktion,arktis,fennica,greenpeace,isbrytare,nordica,shell

Greenpeace-aktivister försökte i kväll igen borda isbrytaren Nordica i Helsingfors för att stoppa fartyget från att resa mot Arktis. Polisen hade tidigare avlägsnat aktivister som lyckats ta sig ombord.

Nordica kunde dock lägga ut strax före klockan 22. Polisen grep totalt 39 aktivister. Enligt Greenpeace kom aktivisterna från 15 länder.

Oljebolaget Shell har hyrt de två finländska isbrytarna Nordica och Fennica tre somrar i rad. De ska fungera som stöd för Shells oljeborrningsfartyg som provborrar efter olja i Arktis. Fennica är redan på plats i området.

Greenpeace anser att det är oansvarigt av Shell att leta efter olja i ett känsligt naturområde - och befarar att andra oljebolag följer efter ifall det går så att Shell faktiskt hittar olja.

 • Sportlovskul: Amerikansk fotboll

  Unga i Sjundeå provar på USA:s populäraste sport.

  Yle Västnyland kollar hur man firar sportlov i olika kommuner i Västnyland. I Sjundeå provar ungdomar på olika motionsgrenar, i tisdags (21.2) var det dags för USA:s största och populäraste sport, amerikansk fotboll.

 • Vi ser er och tillsammans ser vi fler

  Wasa Teater bjöd in till samvaro med asylsökande.

  Det var rena Konstens nattstämningen på Wasa Teater då teatern bjöd in asylsökande och österbottningar till en gemensam kväll till förmån för kampanjen We see you.

 • Studiebostäder i Ekenäs kan bli äldreboende

  Ägrabolag söker alternativ för tomma studiebostäder.

  Vid yrkeshögskolan Novia i Ekenäs står för tillfället många studiebostäder tomma. Bostädernas ägare Kustregionens utbildningsfastigheter förhandlar nu med vårdproducenter om att ändra studiebostäderna till serviceboende eller resurserat boende.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Studiebostäder i Ekenäs kan bli äldreboende

  Ägrabolag söker alternativ för tomma studiebostäder.

  Vid yrkeshögskolan Novia i Ekenäs står för tillfället många studiebostäder tomma. Bostädernas ägare Kustregionens utbildningsfastigheter förhandlar nu med vårdproducenter om att ändra studiebostäderna till serviceboende eller resurserat boende.

 • Mannen i Imatra grunnade på dråp i veckor - var det stulna geväret bakom lås?

  Polisen är färdig med förundersökningen av trippelmordet.

  Polisen i Sydöstra Finland är färdig med förundersökningen av trippelmordet i Imatra. Det verkar som om den misstänkte gärningsmannen inte hade något egentligt motiv för att ta livet att tre kvinnor med gevär. Gärningsmannen valde offren på måfå; de var stadsfullmäktiges ordförande och två journalister.