Hoppa till huvudinnehåll

Fredrik Furu släpper nytt album ”Mittemellanland”

Fredrik Furus nya låt tar honom in i 2012
Fredrik Furus nya låt tar honom in i 2012 Bild: Ville Juurikkala fredrik furu

”Mittemellanland” är Fredrik Furus andra studioalbum och det första som ges ut i Sverige. Skivan berättar bland annat om hur det är att växa upp mellan två länder och två språk.

fredrik furu
fredrik furu Bild: Rasmus Tåg fredrik furu

I första singeln ”Om du bara vill” skriver Fredrik om att vara fängslad mellan den grå vardagen och drömmen om nåt storslaget. - ”Om du bara vill” är egentligen en uppmaning till mig själv om att våga ta steget fullt ut, men ibland är det lättare att projicera budskapet på nån annan så jag vävde in allt i en kärlekshistoria.
Tanken om storstadsliv och känslan av småstaden färgar också albumet. Fredriks uppväxt i Jakobstad i Finland med svenskspråkiga föräldrar ledde till storstadslängtan och en flytt till Stockholm.


- Som Österbottning är jag starkt påverkad av Sverige, både när det gäller språk och kultur, men samtidigt är jag sedan barnsben väldigt präglad av det finska elankoliska och mörka och det tror jag märks i mina texter. Fredrik spelade in albumet i Los Angeles tillsammans med finske producenten Jimmy Westerlund. Los Angeles låter som en dröm, men det var ingen lätt inspelningsprocess. Låtarna kom till vid en tid då Fredriks kärleksliv var en bergochdalbana och hans morfar precis gått bort i cancer.
”Mittemellanland” är en ung vuxen mans kamp mellan olika ytterligheter. En längtan efter spänning men ändå avsaknaden av trygghet, önskan efter storstadstempo men ändå behovet av harmoni. Känslor som varje människa går igenom. "Mittimellanland" släpps den 13 juni i Finland och Sverige.
Fredrik Furus nya låt tar honom in i 2012
Fredrik Furus nya låt tar honom in i 2012 Bild: Ville Juurikkala fredrik furu

Nöjesfredag i Radio Vega tillsammans med Filippa Sundlin, och Hans -Åke Manelius tyckte så här om första singelsläppet "Om du bara vill"
H-Å: Ett moderniserat sound här som Fredrik Furu kommer med helt klart tummen upp!
Filippa: Jag har lyssnat på den här låten mågna gånger och tycker lika mycket om den varje gång! Skön låt och helt klart tummen upp!
Lyssnarna:” Fredrik kan! Fick även tummen upp av familjens tonåring och det är bra betyg...”
”Tummen upp fast hans röst låter lite ansträngd, men låten är bra”

Webbplats
Facebook

Läs också

Musik