Hoppa till huvudinnehåll

Gatorna i Borgå är i dåligt skick

Bild: YLE/Eivor Lindholm usla gator i borgå

Gatorna i Borgå är i bedrövligt skick. Det finns hål och gropar i asfalten, som nödtorftigt lappas med kall massa. Lappningen håller inte för belastningen utan gatuavdelningen tvinags lappa hålen gång på gång. Ofta slits asfalten sönder bredvid en lappning.

I sommar asfalterar Borgå stad gator för ca 600 000 euro. Summan räcker bara till att ge huvudlederna ny beläggning, dessutom ska också grusvägar i nya bostadsområden få permanentbeläggning.
Asfalteringsarbetena har redan kommit i gång, som bäst fräser entreprenören bort gammal beläggning på Magnus Erikssons gata i Näse. Mannerheimgatan ska få ny yta från bron österut, asfaltbeläggningen på den är inte ännu så dålig, men gatuavdelningen vågar inte låta gatan vänta till nästa sommar.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland