Hoppa till huvudinnehåll

Greklands kreditbetyg höjdes - till lägsta skräpklassen

Bild: Yle grekisk

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors har höjt Greklands kreditvärdighet till skräplånenivån CCC.

Det är ett steg bättre än Standard & Poors tidigare värdering att landet är "delvis betalningsoförmöget".

Fitch höjde redan tidigare Greklands kreditbetyg, medan Moody´s har hållit betyget oförändrat på den lägsta möjliga nivån.

Greklands skuldbörda skrevs ned med drygt 107 miljarder euro i samband med det internationella räddningspaketet i februari. Enligt Standard & Poor's har Greklands finansiella läge därmed förbättrats på kort sikt även om skuldbördan fortfarande är hög.

 • Abbalegenden Benny Andersson har fortfarande känsla för hitlåtar

  Benny Anderssons musikaliska memoarer finns nu på skiva.

  Han skapade melodier som en hel värld har gått och nynnat på sedan mitten av 70-talet. Nu har han gett ut en soloskiva med låtar från hela sin karriär och samtidigt hittade han hemligheten bakom framgångarna. Det är en fin höstdag i slutet av september 2017. Platsen är Skeppsholmen i Stockholm.

 • President Trump önskar "God jul och glad skatteåterbäring"

  Skattereform ska ge amerikanen 4 000 dollar mer i handen.

  President Trumps julklapp till amerikanerna: En skattereform som gynnar både de vanliga arbetarna och alla företag som nu verkar utomlands. Eller är det bara de rika som gynnas, undrar kritikerna. Och vad ska bort i statsbudgeten?

 • Snipp snapp snut, nu är Barnmorskeinstitutets saga slut

  Idag onsdag klockan 13.59 tas den sista föderskan in.

  År 1960 öppnade ett nytt modernt förlossningssjukhus i Helsingfors. Det var början på Barnmorskeinstitutets 57 år långa historia. Idag onsdag klockan 13.59 tas den sista föderskan in. Barnmorskeinstitutet stänger för gott.

Läs också

Nyligen publicerat - Ekonomi