Hoppa till huvudinnehåll

Spa på flygplatsen blev ingen succé

Bild: Yle flygstrejk

Finnairs spa-avdelning på Helsingfors-Vanda flygplats har slagit igen dörrarna. Den exklusiva badinrättningen hann ta emot resenärer i drygt två år men måste stänga i februari för att den var olönsam.

- När vi öppnade den var det en av de första i världen, berättar Päivyt Tallqvist på Finnairs kommunikationsavdelning. Olika flygplatser runtom i världen har ju olika tjänster såsom manikyr och pedikyr men bastu och spa var ganska nytt då och passagerarna kanske inte var mogna för idén att besöka ett spa under resans lopp.

Finnairs lounge är ett exklusivt väntrum för resenärer i businessklass och Finnairs egna premiekunder. Loungen utsågs 2011 till världens bästa lounge i en omröstning bland resenärer. Spa-avdelningen öppnades i december 2009 i loungen för resenärer utanför Schengenområdet som passerar Helsingfors-Vanda flygplats.

- Vi har korta transfertider i Helsingfors-Vanda, det är kanske en av förklaringarna till att inte så många besökte spat, säger Päivyt Tallqvist på Finnair.

Finnair vill inte dela med sig av besökarstatistiken eller säga hur mycket pengar som lades ut på badinrättningen. Finnairs Lounge på Helsingfors-Vanda har i dag 250 sittplatser. Vad spa-delen nu förvandlas till vill Finnair inte ännu avslöja.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen