Hoppa till huvudinnehåll

Stella & Streamline östnyländsk utmanare på Vegalistan

Bild: Stella Streamline stella,streamline

– "Mitt hav" handlar om hur jag åker ut med min båt (Gunnar) från stranden (Kalkstrand) mot mitt hem på Pörtö. På avstånd ser jag en gammal fyr (Söderskärs fyr). När vågorna skummar och måsarna ropar lämnar man alla bekymmer bakom sig. De blåser liksom bort. Berättar Stella för tidningarna Östra Nyland och Borgåbladet.

Många finlandssvenskar har rötter eller ett sommarställe i skärgården, och många har säkert en båt, en strand eller en fyr som de kan associera till, konstaterar Stella Jonasson, solist i bandet Stella & Streamline.I orkestern medverkar förutom Stella Jonasson, med hemvist i Lovisa respektive Pörtö, keyboardisten Rolf "Rofa" Danielsson från Borgå, Tomas "Tumppi "Grönqvist från Lovisa på akustisk gitarr och sång, 
Kim "Kimi" Engström från Borgå på elgitarr, Mårten "Måti" Johansson från Borgå på bas och 
Marcus "Macu" Johansson från Lovisa på trummor.

Webbplats

Vegalistan

 • Hallå Trump - vi kommer att gå ut och demonstrera!

  Hundratusentals kvinnor marscherar i Washington i dag.

  Vi kommer att utmana Donald Trump hela den tid han är president, säger Ann Wright, en av hundratusentals kvinnor som deltar i kvinnomarschen i Washington i dag.

 • Trumps första åtgärd: Köra ned Obamacare

  Det första presidentdekretet gällde Obacacare.

  USA:s president Donald Trump har börjat vidta åtgärder för att stoppa Barack Obamas sjukförsäkringsskapelse Obamacare. Vilket det ersättande systemet ska bli har Vita huset inte gett några uppgifter om.

 • Europeiska högerpopulister träffas i Tyskland

  Gemensam start för valkampanjer.

  Marine Le Pen, Geert Wilders, Matteo Salvini och Frauke Petry. Europas ledande högerpopulister samlas idag lördag till ett möte i tyska Koblenz. Träffen är samtidigt tänkt att fungera som ett slags gemensamt startskott för högerpopulisternas valkampanjer i Frankrike, Nederländerna och Tyskland.

 • Donald Trump lovar sätta stopp för "det amerikanska blodbadet"

  Höll första tal som president, publicerade 6 politiska mål.

  Donald Trump målar upp en dyster bild av ett söndrigt Amerika, i sitt första tal som USA:s president. Den nye presidenten lovar förändring och att Amerika ska bli stort igen. Den nya administrationens politiska mål laddades genast upp på Vita husets webbsida. Obamas temasida om klimatförändringen försvann kvickt.

Läs också

Musik