Hoppa till huvudinnehåll

Sverige: Biljettsmitare fick statsbidrag

Centralstationen i Stockholm
Centralstationen i Stockholm Centralstationen i Stockholm Bild: Eva Blässar centralstationen

Svenska staten har gett bidrag till organisationen planka.nu - som uppmanar folk att inte betala biljetter i kollektivtrafiken, skriver Expressen.

Planka.nu har bland annat så kallade p-kassor som man kan gå med i och få sina böter betalade om man åker fast utan biljett. P-kassan finns i flera svenska städer. I till exempel Stockholm kostar ett medlemskap 100 kronor i månaden. Ett månadskort till Stockholmsregionens kollektivtrafik kostar 790 kronor.

Det är en bok som organisationen Planka.nu har gett ut som har fått bidraget på 28 000 kronor eller ungefär 3 300 euro av Statens kulturråd. Statens kulturråd säger till Expressen att man nu ska se över det här ärendet, och att man självklart inte vill stöda organisationer som uppmuntrar folk till att bryta mot lagen.

(Expressen, DN, TT)

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes