Hoppa till huvudinnehåll

Vem vill du se som SFP-ordförande?

Carl Haglund och Anna-Maja Henriksson Bild: callehaglund.fi, Jan Strandstrom anna-maja henriksson,carl haglund,haglund,henriksson,politik,politiker,sfp,svenska folkpartiet,svenskfinland

Vi gör ett experiment. Ett enkelt experiment som kan lyckas om du bidrar.

Det vi vill är att sammanställa data om vem som stöder vilka kandidater i SFP:s ordförandeval. Det här lyckas om tillräckligt många tar kontakt och lämnar några enkla uppgifter.

Vi vill att du berättar hur gammal du är, var du bor och vem din kandidat är. Vill du vara med kan du fylla i formuläret här eller skicka de här uppgifterna till Just nu.. Du kan också skriva in svaren i en kommentar efter den här artikeln. Om experimentet lyckas kan vi snart visa hur stödet för kandidaterna ser ut i vårt avlånga Svenskfinland.

Uppdaterad: Här kan du se resultatet av experimentet

  • Infektionsläkare: Ingen avancerad kirurgi utan effektiv antibiotika

    Något måste göras annars är vi på väg tillbaka i tiden.

    Överanvändningen av antibiotika är ett problem inte bara inom livsmedelsindustrin, utan framför allt inom sjukvården, säger infektionsläkaren Peter Klemets. Vi använder för mycket och för bredspektrig antibiotika enligt Klemets. Om inget görs kan man i framtiden inte utföra avancerad kirurgi eller behandla leukemi, varnar Klemets för.

  • Nästan alla anställda vid HNS tog influensavaccinet

    Vaccinationstäckningen har ökat snabbt de senaste åren.

    Så gott som alla läkare vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har låtit vaccinera sig i vinter. HNS vill undvika att patienter smittas genom att se till att största delen av de anställda låter vaccinera sig.