Hoppa till huvudinnehåll

Järnvägsstationen i Borgå får stöd för takreparation

Borgå järnvägsstationn är en av de byggnader som Museiverket vill understöda. borgå järnvägsstationsbyggnad

Museiverket har beviljat understöd för ett flertal östnyländska projekt. Sammanlagt ges drygt 100 000 euro i understöd för renovering och iståndsättande av gamla byggnader i Lovisa och i Borgå.

Bland annat får Borgå järnvägsstation 30 000 euro för att förnya sitt tak. Almska huset i Lovisa får 15 000 euro för att renovera dörrar och fönster.

Kommentarer

 • Yle Vega äntrar etern den 1 september

  Förnyelsen har gjorts i tät dialog med publiken.

  Premiären för den förnyade kanalen har föregåtts av ett digert utvecklingsarbete där ledstjärnan varit att stärka kanalens grepp om samhälls-, aktualitets- och nyhetsbevakningen. Det här görs bland annat genom att gå över till en kanalform som ger bättre möjlighet att reagera då det händer.

 • Motorcyklist skadades i kollision med skåpbil i Lojo

  Skåpbilsförare misstänks för förvållande av trafiksäkerheten

  En motorcyklist skadades då han kolliderade med en skåpbil på väg 110 i Lojo. Skåpbilen svängde till vänster och hamnade på den mötande körbanan framför motorcykeln.

 • Falskt alarm om skottlossning vid Los Angeles flygplats

  Inga skott har avlossats, säger polisen.

  Rapporterna om skottlossning på Los Angeles flygplats var felaktiga, säger polisen. Det rörde sig om höga ljud, inga skott har avlossats, säger en chef vid Los Angeles-polisen.

Läs också

 • Utlänningslagen stramas åt ännu mer?

  Arbetsgrupp ska bereda nya skärpningar för asylsökande.

  Reglerna för familjeåterförening för flyktingar kan skärpas ytterligare. Sannfinländarna driver på och inom kort tillsätts en arbetsgrupp. Men de alternativ som står till buds fick rött ljus på Inrikesministeriet då utlänningslagen skrevs om i våras.

 • Vem behöver spioner 2016?

  Har teknologin gjort spionerna överflödiga?

  Kalla krigets spioner var tystlåtna och oansenliga män som i stillhet utväxlade information. Populärkulturens spioner var raka motsatsen: glamourösa och världsvana män som kunde slåss och skjuta. Hur ser dagens spioner ut och vem behöver deras tjänster idag?

Nyligen publicerat - Östnyland