Hoppa till huvudinnehåll

Placerare stämmer Nokia

Amerikanska placerare har väckt en grupptalan mot Nokia. Placerare som känner sig svikna av Nokias löften har från och med i går 60 dagar att anmäla att de deltar i åtalet.

Åtalet drivs av en advokatbyrå som är specialiserad på att driva investerares och konsumenters åtal mot bolag. Enligt åtalet hade Nokias ledning lovat att övergången till Windows operativsystem skulle stoppa Nokias tillbakagång på mobiltelefonmarknaden.

I och med Nokias resultatvarning i mars blev det klart att Nokia inte har uppfyllt sitt löfte. Därför försöker advokatbyrån nu genom åtalet ge enskilda placerare kompensation för den oväntade kursnedgången. Delvis samma advokater har väckt motsvarande åtal mot Nokia också tidigare.

Vid Nokia uppger man att bolaget betraktar anklagelserna som grundlösa och förbereder sig för ett försvar.

Patrik Schauman

Läs också

 • "Papperslösa faller lätt offer för olika brott"

  Antalet papperslösa i Finland förväntas öka.

  Antalet papperslösa i Finland förväntas bli fler och fler. Överkommissarie Stephan Sundqvist, chef för utlänningsenheten vid sydvästra Finlands polisinrättning, befarar att det kommer att få allvarliga konsekvenser.

 • Shimon Peres är död

  Israels förre president och premiärminister blev 93 år.

  Israels tidigare president och premiärminister, mottagare av Nobels fredspris, Shimon Peres har avlidit vid 93 års ålder.

Nyligen publicerat - Inrikes

 • OP-gruppen lämnar Finansbranschens Centralförbund

  Anse vara förlust för Centralförbundet.

  OP-gruppens förvaltningsråd har slagit fast att banken lämnar Finansbranschens Centralförbund för gott. I stället väljer man Arbetsgivarna för servicebranscherna Palta som intressebevakare.

 • Fjäder: Högutbildade arbetslösa straffas

  Akava: Aktivt jobbsökande straffas.

  Akava sågar sysselsättningsarbetsgruppens rapport. Rapporten beaktar inte alls högutbildade arbetslösa som aktivt försöker hitta ett jobb.

 • EK: Färre sjukskrivna ifjol

  Anatalet sjukanmälningar minskar under dåliga tider.

  Färre arbetstagare var sjukskrivna under fjolåret jämfört med situationen året innan. Det visar uppgifter som Finlands Näringsliv EK har samlat in bland sina medlemsföretag.

 • Yle köper mer utifrån - barn, unga och drama i fokus

  Förändringarna får personalkonsekvenser, säger vd:n.

  Yle kommer att se över sitt utbud och satsa på mer inköpt material. Det här för att följa de riktlinjer som den parlamentariska arbetsgruppen stakade ut i somras. Förändringarna kommer att få personalkonsekvenser inom bolaget.