Hoppa till huvudinnehåll

City ett steg närmare ligatitel

Yaya Toure sköt City närmare ligatiteln. Bild: AFP / Lehtikuva yaya toure

Manchester City vann över Newcastle i den engelska fotbollsligan på söndag och är nu endast en seger ifrån klubbens första ligatitel sedan 1968.

Yaya Toure slog till två gånger i slutet av matchen och såg till att poängen färdade hem till Manchester. Då även det andra Manchesterlaget United vann sin match mot Swansea på söndag med 2-0 avgörs mästerskapet i den sista omgången. Båda lagen har nu 84 poäng, men City sitter i förarsätet eftersom laget har så mycket bättre målskillnad än United.

För Newcastle var förlusten mot City ödesdiger eftersom laget inte kunde knappa in på Arsenals försprång i kampen om Champions League-platser. Även Tottenham tappade poäng, då laget spelade oavgjort 1-1 med Aston Villa. Med en omgång kvar ligger Arsenal trea i ligan ett poäng före Tottenham och två poäng före Newcastle. De tre bästa i ligan går direkt till Champions League nästa säsong, medan fyran får kvala.

Söndagens Premier League matcher:
Newcastle - Manchester C 0-2 (0-0)

Aston Villa - Tottenham 1-1 (1-0)

Bolton - West Bromwich 2-2 (1-0)

Fulham - Sunderland 2-1 (2-1)

QPR - Stoke 1-0 (0-0)

Wolverhampton - Everton 0-0

Manchester U - Swansea 2-0 (2-0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport