Hoppa till huvudinnehåll

Föräldrar fortsätter kämpa för skolan i Friggesby

Bild: Andrea Stenbock byskola,friggesby skola,kyrkslätt

En adress för att rädda Friggesby skola i Kyrkslätt har startats på nätet. Drygt 160 personer har redan skrivit på för att bevara skolan.

Skolan har inte lyckats få tillräckligt med elever för att få fortsätta nästa år, men aktiva föräldrar fortsätter att kämpa för byskolans existens. Villkoret för att skolan skulle få fortsätta var att minst 20 elever skulle gå där, men bara 19 elever är anmälda för nästa läsår.

På byskolans upptagningsområde finns också familjer som har valt att ha barnen i Winellska skolan. Också om byskolans förkämpar hoppas att någon av dem ändrar sig ska familjerna inte behöva känna sig pressade att byta skola, säger Andrea Stenbock i Friggesby Hem och skola.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen

 • Inget Bauhaus till Vallgård

  Vallgård får behålla sitt kulturcenter.

  Det blir inget Bauhaus i Vallgård i Helsingfors. Invånarnas röst hördes då stadsplaneringsnämnden behandlade planerna för VR:s gamla magasin.

 • Oskari Mörö: Utan mod och risker når man ingenting

  "Idrott är en del av livet, men det är inte allt."

  Friidrottsjuniorer har sakta men säkert börjat flocka sig kring Oskari Mörö som under de senaste åren rönt fina framgångar på 400 meter häck. Förebilder är väldigt viktiga, säger Mörö som var nominerad som årets förebild på Finlands idrottsgala.

 • Stadscyklar till Esbo

  Nu ska Esbo göra ett stadscykelförsök.

  Efter det lyckade försöket med stadscyklar i Helsingfors är det nu Esbos tur. Två stationer och hundra cyklar placeras i Olars-Mattbyområdet sommaren 2017.

 • Som präst får du ta de jobb som erbjuds dig

  Så här fick Linus Stråhlman sitt första jobb som präst.

  Det kan vara svårt att komma ut i arbetslivet, men vi tar reda på hur du ska göra. Linus Stråhlman har jobbat som präst i ungefär två och ett halvt år. Så här fick han sitt första jobb.