Hoppa till huvudinnehåll

Åbo får motionspengar för barn

Bild: Annika Rauhala barn,gemenskap,glad,hopp,hoppa,idrott,koululainen,lapsi,lek,leka,liikunta,motion,röra på sig,samhörighet,skratt,skutta,sport

Skolbarnen i Åbo ska röra på sig mera under skoldagen. Åbo stad får därför pengar för ändamålet.

Summan är på 21 500 euro och kommer från Undervisnings- och kulturministeriet. Ministeriet har beviljat totalt 533 973 euro i understöd för projekt i sjutton kommuner under det kommande läsåret. Utdelningen ingår i regeringsprogrammet och har som mål att öka på skolelevernas fysiska aktiviteter. Det största enskilda understödet på 70 000 euro beviljades till Tammerfors stad.

Kommentarer

 • Varning för storm på villaavslutning

  19 sekundmeter sydvästlig vind till havs.

  Det kommer att riva i rejält både på land och ute till havs på lördag. Meteorologiska institutets prognos lyder 19 sekundmeter sydvästlig vind på Kvarken och Norra Bottenhavet.

 • Polisen i Österbotten varnar för ficktjuvar

  Lämna inte plånboken eller handväskan i kundvagnen.

  Varning för ficktjuvar i Österbotten, skriver polisen på sin Facebooksida. De uppmanar folk att inte lämna plånboken eller handväskan oövervakad i kundvagnen när man handlar.

 • Risto Helin kan komma tillbaka till Vasafullmäktige

  Stadsstyrelsen diskuterar förtroendet för Helin.

  Vasas fullmäktigeordförande Joakim Strand (SFP) välkomnar fullmäktigeledamoten Risto Helin tillbaka. – Fullmäktige är ingen domstol, där har han redan fått sin dom, säger Strand.

 • Vi kan inte fly reklamen i sociala medier

  Snart får du reklam i dina Whatsapp-konversationer.

  Snart får du reklam i dina Whatsapp-konversationer. Nyheten upprör många, men Steve El-Sharawy som jobbar med sociala medier är inte förvånad över beslutet. Såklart företagen vill tjäna pengar.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland

 • Varg påkörd i Pöytis

  Vargungen hittades vid vägkanten.

  En död vargunge hittades vid vägkanten i Pöytis norr om Åbo i torsdags. Vargungen, en liten hona, hade troligen blivit påkörd redan för flera dagar sedan.

 • Rekordbeslag av narkotika i Gustavs

  Femton kilo knark beslagtogs.

  Tullen har avslöjat en organisation som har sålt droger i stor omfattning på anonymitetsnätverket Tor. Tre finländare är misstänkta för att ha fört in över 40 kilo narkotika i pulverform och för att ha sålt dessa på nätet till ett värde av cirka 2 miljoner euro.

 • Nytt snabbhetsrekord på Arbis

  Många kurser blev genast fullsatta.

  Det gäller att vara snabb om man vill vara med på de allra populäraste kurserna på arbetarinstitutet. Även denna gång var en kurs speciellt populär.