Hoppa till huvudinnehåll

Åbo får motionspengar för barn

Barn som leker. Bild: Annika Rauhala barn,gemenskap,glad,hopp,hoppa,idrott,koululainen,lapsi,lek,leka,liikunta,motion,röra på sig,samhörighet,skratt,skutta,sport

Skolbarnen i Åbo ska röra på sig mera under skoldagen. Åbo stad får därför pengar för ändamålet.

Summan är på 21 500 euro och kommer från Undervisnings- och kulturministeriet. Ministeriet har beviljat totalt 533 973 euro i understöd för projekt i sjutton kommuner under det kommande läsåret. Utdelningen ingår i regeringsprogrammet och har som mål att öka på skolelevernas fysiska aktiviteter. Det största enskilda understödet på 70 000 euro beviljades till Tammerfors stad.

 • 2016 varmaste året någonsin

  Det är tredje året i rad som jorden slår sitt värmerekord.

  År 2016 blev det varmaste uppmätta året någonsin. Det är tredje året i rad som vi har nytt värmerekord för jordens medeltemperatur.

 • Karlebyföräldrar ifrågasätter skolutredningar

  Karlebyföräldrar fick information om skolornas framtid.

  Tjänstemännen höll infomöte för Karlebyföräldrarna om hur undervisningen och skolnätet ska se ut i framtiden. Men Anette Hagström-Penttilä och många föräldrar med henne ställer sig tvivlande till de utredningar som ligger till grund för att stänga byskolorna.

 • Obama: Ett konstruktivt förhållande till Ryssland i USA:s intresse

  Barack Obama höll sin sista presskonferens i Vita huset.

  Det är viktigt för USA att ha ett konstruktivt förhållande till Ryssland, men glöm inte Ukraina, var den signal som USA:s president Barack Obama sände till den tillträdande presidenten Donald Trump på Obamas sista presskonferens som president.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland

 • Busschaufförers toalettbrist blev nämndmotion i Åbo

  På vissa busslinjer är det omöjligt att gå på toalett.

  Kollektivtrafiknämnden utreder busschaufförernas toalettbehov för det har visat sig att alla busschaufförer inte alltid har möjlighet att gå på toalett under ett arbetspass.

 • Inga nya baracker vid Sirkkala hösten 2017

  Staden utreder nu en långsiktigare lösning för förskolan.

  Nämnden för fostran och undervisning dryftade Sirkkalas utrymmesbrist på sitt möte på onsdagskvällen och kom fram till att det inte behövs några nya baracker för hösten 2017.