Hoppa till huvudinnehåll

Åbo fortsätter stöda Åboskolornas karnevalbussar

Sirkkalatjejerna Jenni Norkovuo och Malin Eriksson är redo för karnevalen. sirkkala skola,stafettkarneval 2012

Oron i Åboskolorna för att inte få transporterna till Stafettkarnevalen betalda av Åbo stad var obefogad. På Sirkkala skola drar man en lättnadens suck och förbereder sig för att löpa i år med ett stort antal lag.

Marika Johansson som är idrottsansvarig på Sirkkala skola säger att man oroat sig för att Åbo stads sparåtgärder skulle komma att påverka finansieringen av transporterna till Stafettkarnevalen. Men oron var obefogad, då både Åbo stad och Hem och Skola betalar för busstransport och matsäck.

Sirkkala skola har ett exceptionellt stort antal löpare. Hela fjorton lag ställer upp. Eleverna säger att det är den goda stämningen, ruset av att löpa och ett besök till Borgbacken efter tävlingen som fungerar som lockbeten. Friidrottarna Jenni Norkonvuo och Malin Eriksson ska delta och tycker att Stafettkarnevalen är skolårets höjdpunkt.

Pargas stad har heller inte prutat på medel för transport till Stafettkarnevalen. Sarlinska högstadieskolan i Pargas åker till Stafettkarnevalen med sikte på medaljplats, berättar lärare Emilia Granlund.

Årets Stafettkarneval ordnas i år den 25 och 26 maj.

 • Trumpadministrationen återkallar toalettlag för transpersoner

  Hbtq-rörelsen: Viktigt skydd för utsatt grupp försvinner.

  President Donald Trumps administration har återkallat de statliga riktlinjer som tillåter transpersoner i skolor att använda den toalett de känner sig mest bekväma med. Hbtq-rörelsen har sett den så kallade toalettlagen som ett viktigt skydd för en utsatt grupp och varnar för förkrossande följder.

 • Boris Nemtsov hyllas med ny dokumentärfilm

  Film om Boris Nemtsov får premiär två år efter mordet..

  Två år efter mordet på den ryska oppositionspolitikern Boris Nemtsov får nu en omtalad dokumentärfilm biopremiär i Ryssland. Filmen har hittills visats enbart på mindre filmfestivaler.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland

 • Motorvägen i Lojo avstängd – 17 fordon involverade i två olyckor

  Polisen styr trafiken mot Åbo via väg 110.

  Motorvägen mellan Helsingfors och Åbo, är för tillfället avstängd i riktingen mot Åbo. Mellan avtaget till Lempola och avtaget till Muijala har skett två olyckor där två tunga fordon och flera personbilar är involverade. Ingen människa skadades allvarligt.

 • Frontalkrock i Pikis - Fyra personer till sjukhus

  I båda bilarna fanns två personer.

  Fyra personer skadades vid en frontalkrock på onsdagseftermiddagen på motorvägen mellan Åbo och Helsingfors. Alla fyra personer har förts till sjukhus. Skadorna uppges vara lindriga.