Hoppa till huvudinnehåll

Esbo får frivilliga parkarbetare

Invånarna får hjälpa till när växter planteras i Björnparken Invånarna i Berghäll får mara med och plantera blommor i Björnparken Bild: Victoria Wirén barn,björnparken,blommor,helsingfors,invånare,mellannyland,park,parkarbetare,plantering

Esbo stad ska få frivilliga parkfaddrar, det beslöt stadsstyrelsen i går.

Parkfaddrarna ser efter trivseln i parker och grönområden på frivillig basis och får syssla med trädgårdsarbete och städning. Staden ska ordna redskap och annan utrustning för dem som vill vara med.

Esbo ska ta efter parkfadderverksamehten i Helsingfors, där det redan finns 360 frivilliga parkfaddrar.

 • Papperslösa invandrare knackar på - men någon mur mot Mexiko vill Arizonaborna inte ha

  Vid gränsen motsätter sig de flesta Donald Trumps förslag.

  I ett bostadsområde i gränsstaden Nogales i Arizona i USA är det inte ovanligt att papperslösa invandrare springer förbi - och en del knackar på dörren och ber om vatten. Det oroar inte Ana Cory, en av de Nogalesbor som Svenska Yle talat med. Hon är starkt emot Donald Trumps planer på att bygga en mur.

 • Finnar överallt

  Finskättade amerikaner har gjort stora intryck genom tiderna

  Trots ivrig emigration i tiderna är numera finskamerikanernas andel av hela befolkningen sisådär 0,2 % . Men det hindrar verkligen inte detta illustra folk att sätta stor prägel på kultur, vetenskap, nöjes och Hollywoodfronten. Vi ska ta en titt på amerikafinländare som lämnat avtryck, endel mer - andra mindre.

 • Katedralskolan vinnare i företagsamhetstävling för unga

  Finalen ordnades på tisdagen i ungdomsgården Vimma i Åbo.

  Katedralskolan gick segrande ur årets upplaga av Get the Deal, som är en företagsamhetstävling för unga i Åboland. Finalen ordnades på tisdagen i ungdomsgården Vimma i Åbo.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen