Hoppa till huvudinnehåll

Festivalen Queer Vasa ordnas i helgen

Bild: Sateenkaariyhteisöt ry homosexuella,ranneliike,regnbåge

Inkommande helg ordnas festivalen Queer Vasa, där man lyfter upp hbt-frågor (homo- och bisexualitet samt transpersoner) i Österbotten. Queer Vasa är ett samarbete mellan Regnbågsankan och Vasa Seta.

På programmet står bland annat workshops och diskussioner, bowling och fest med drag-tävling. En programpunkt kommer att vara en diskussion om läget för hbt-personer i Ryssland och Östeuropa. Festivalen riktar sig till hbt-personer och andra som är intresserade.

 • Vajiralongkorn utsågs till kung i Thailand

  Kröning först då sorgetiden är över.

  Thailand har fått en ny kung då kronprins Maha Vajiralongkorn utsågs till kung. Han efterföljer på tronen sin far, kung Bhumibol Adulyadej som dog i oktober. Själva kröningen får vänta tills Bhumibol högtidligt har begravts och det kan hända att det sker först om ett år då sorgetiden är över.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Ge julmat i julklapp

  Tongåvan är me i insamlingen Jul i sinnet.

  Insamlingen Jul i sinnet lyfter fram barnfattigdom och samlar in pengar till presentkort, som fattiga barnfamiljer kan använda för att köpa mat till julbordet. Insamlingen firar 20-års jubileum och målet är i år att dela ut 30 000 presentkort à 70 euro.

 • Karlebyledamot lämnar sin fullmäktigegrupp

  Alpo Ylitalo säger att han skäms för att vara med i gruppen.

  Fullmäktigeledamot Alpo Ylitalo i Karleby lämnar den sannfinländska fullmäktigegruppen. - Jag skäms att vara med i en sådan grupp. säger Ylitalo.