Hoppa till huvudinnehåll

Goda framtidsutsikter för företag i Österbotten

Bild: Yle arbete,gnistor,industri,metall,svetsa

43 procent av företagen tror att omsättningen kommer att förbättras under de kommande tre månaderna jämfört med samma tid förra året. Industrins orderstock har också förbättrats rejält visar en undersökning som Österbottens handelskammare har gjort.

Den allmänna stämningen inom olika branscher har stabiliserats och regionalt sett har stämningen förbättrats mest i Jakobstadregionen. Där uppfattas stämningen som optimistik i 26 procent av företagen medan 15 procent anser att stämningen är pessimistik.

Antalet företag som kommer att rekrytera personal är just nu tre gånger fler än de som kommer att säga upp personal.

 • BK-46 utspelat – Rönnberg dominerade

  Cocks gjorde processen kort mot BK-46.

  Cocks gjorde processen kort mot BK-46. Handbollsdominanten gjorde precis som den ville i Karis. Allra roligast hade Nico Rönnberg det.

 • Lojokandidater: Det ska inte kosta att parkera sin bil

  Fyra Lojokandidater inledde Yle Västnylands valdebatter.

  Parkeringsavgifterna i centrum är idiotiska. Lojos parkeringsövervakare är världskända för sin snabbhet. Slopa parkeringsavgifterna på alla utom två eller tre gator. Det anser fyra partiers kommunalvalskandidater från Lojo. De deltog i Yle Västnylands valdebatt. Se videor!

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Samlingspartiet hade svårt att locka kandidater

  Desto bättre för KD och Centern.

  Samlingspartiet nådde inte målet i kandidatnomineringen. Kristdemokraterna är nöjdare medan man i Centern säger att man lyckades okej i städerna, men sämre på den svenska landsbygden.

 • Vasas Seppäläbutiker får finnas kvar

  Hör inte till de 14 butiker som stängs i landet.

  Butikskedjan Seppälä inleder en företagssanering och 14 butiker ska bort. Vasas två butiker hör inte till dem.

 • Bönderna behöver hjälp

  Men många "knyter näven i fickan".

  Projektet "Ta hand om bonden" har blottat ett stort behov av hjälp bland jordbrukarna i Finland. I Svenskfinland har det inte riktigt tagit fart än men projektarbetare Susann Rabb tror att det finns ett uppdämt behov.