Hoppa till huvudinnehåll

IAEA-inspektör död i bilolycka i Iran

En sydkoreansk kärnkraftsinspektör har omkommit i en bilolycka i Iran. Sydkoreanen arbetade för det internationella atomenergiorganet IAEA.

Iranska medier uppger att bilen välte i olyckan som skedde nära ett reaktorbygge i Khondab i centrala Iran. En slovakisk kärnkraftsinspektör uppges också ha skadats i bilolyckan.

(AP, AFP)

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Invånare i Kalifornien flyr markbrand

  Torka, hård blåst och hetta försvårar släckningsarbetet.

  I USA har hundratals människor tvingats fly undan markbränder i Kalifornien. Släckingsarbetet försvåras av torka, hård blåst och de höga temperaturerna kring 40 grader i området.

 • Rapport: MH370-pilot övade flyg till Indiska oceanen

  FBI fick fram pilotens övningsrutter.

  Piloten för det malaysiska passagerarplanet som försvann år 2014 övade sig på att flyga till mer avlägsna delar av Indiska oceanen med en simulator. Det här förstärker misstankarna om att piloten avsiktligt styrde planet mot sin förödelse.

 • Um Anas - den blonda jihadisten

  Anna Sundbergs väg in i den militanta islamismen.

  Anna Sundberg, är en svensk kvinna som 1994 drabbades av en religiös uppenbarelse i Stadsparken i Lund. Det var den muslimska guden hon mötte och där och då började hennes resa in i jihadistiska kretsar. Vi träffar henne och hon berättar öppet och naket sin historia, som hon också återberättar i boken Älskade terrorist - 16 år med militanta islamister.