Hoppa till huvudinnehåll

Karleby ger tusen euro åt Torsten Borg

torsten borg Bild: MTV3 / Niklas Kanervo torsten borg

Karleby stad uppmärksammar de unga Karlebybor som lyckades väl i Idols och The Voice of Finland-tävlingarna.

Torsten Borg blev trea i Idols och Jesse Kaikuranta var en av de fyra bästa i The Voice of Finland. De får nu varsitt stipendium på 1 000 euro av staden.

Kommentarer

Läs också

 • Dödssiffran stiger sakta efter jordskalv i mellersta Italien

  Lokala myndigheter talar nu om trettioåtta dödsoffer

  Den jordbävning som träffade nära staden Perugia i Italien tidigt på onsdagsmorgonen har hittills krävt närmare fyrtio dödsoffer. Räddningsarbetare koncentrerar sig nu på att få ut människor sitter fast under rasmassorna. Staden Amatrices borgmästare säger att halva staden "är borta".

 • Besök Lappvikens sjukhus i virtuell verklighet

  Ta del av Radioteaterns hörspelsinstallation på din dator.

  Lappvikens sjukhus har under sin 160-åriga historia vårdat såväl vanliga människor som många berömda personer som lidit av mentala problem. Den veckra byggnaden ritad av Carl Ludwig Engel har sett och hört många historier. Nu bjuder Radioteatern er på några av dem.

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Wasa teater satsar på humor

  Publiken har tyckt till och teatern har lyssnat.

  KAJ, Pleppo och gästspel av svenska komikern Özz Nûjen i det klassiska dramat Rikard III är bara några av Wasa teaters höjdpunkter det kommande spelåret.

 • SFP i Karleby har tappat förtroendet för Marlén Timonen

  På torsdag ska problemet tas upp SFP-gruppens möte.

  En lösning på krisen i stadsstyrelsen i Karleby söks den här veckan. Nu har också SFP tappat förtroendet för partiets ledamot i stadsstyrelsen, Marlén Timonen. Det uppger SFP-gruppens ordförande Mats Brandt till Yle Kokkola.

 • Terrormisstänkt greps i Vasatrakten

  Mannen är en 24-årig irakier.

  Tidigt på onsdag morgon greps en man i Vasatrakten misstänkt för terrorism. Mannen är en 24-årig irakier som misstänks för mord och grovt krigsbrott.

 • Målrik sista minut – SaiPa ångar på i CHL

  SaiPa ännu obesegrat i CHL – första segern för Tappara.

  SaiPa tog sin andra raka seger i ishockeyligan CHL. Villmanstrandsklubben bortavann över mästarlaget från 2014-2015 Luleå Hockey med 4-2. Också Tappara vann på bortaplan på tisdagskvällen. Se målen!