Hoppa till huvudinnehåll

Live-musik i Österbottnisk förmiddag

Minikonsert i Yle Österbottens studio
Minikonsert i Yle Österbottens studio Bild: Yle/Roger Källman ann-katrine burman,burman,jacobson,jan jacobson,lagus,pia lagus,snickars,stig snickars,vasa,österbotten

Lyssnarna fick delta i programmet Efterlysningen då Yle i Vasa hade öppet hus. Dessutom bjöd Stig Snickars och Ann-Katrin Burman på live-musik.

Orsaken till att vi har öppet hus är att Yle har öppnat webbenkäten
Mina drömmars Yle
Vi vill veta på vilket sätt Yle kan betjäna dig bättre? Hurudana program vill du se och lyssna på? Vad önskar du dig av Yle på webben? Och vad är det för innehåll du inte vill att Yle ska erbjuda?

  • Regeringen sammanträder

    Regeringen satsar på säkerhet och barnfamiljer

    Regeringens halvtidsgranskning klar.

    Dagvårdsavgifterna sänks för att fler föräldrar ska kunna jobba. Studerande med barn får föräldratillägg för att de inte ska behöva avbryta sina studier. Och polisen, gränsbevakningen och försvaret får tilläggsfinansiering. Det här är några av satsningarna som regeringen visar upp efter sin halvtidsgranskning.

  • Dagisbarn på väg ut

    Sipilä: Låginkomstfamiljer befrias från dagisavgifter

    Den så kallade halvtidsgranskningen är nu avslutad.

    Regeringen har i samband med sin halvtidsgranskning beslutat att låginkomsttagare ska stödas då det gäller dagvårdsavgifter och att familjer med de lägsta inkomster slipper betala dagvårdsavgifter. Lindringar i avgifterna införs också för medelinkomstfamiljer.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

  • Anvia

    Sex anställda kan få gå från Anvia

    Samarbetsförhandlingar avslutades den 24.4.

    Sex anställda kan mista jobbet efter de nu avslutade samarbetsförhandlingarna på Anvia Telecom Ab och Anvia IT-tjänster Ab. Förhandlingarna är en följd av att Anvias och ägaren Elisas verksamhetsmodeller ska förenhetligas.

  • Kyrkoby skola i Pedersöre

    Treors och femmors finskakunskaper testas i Pedersöre

    Hjälper lärarna att rikta insatser på ett bättre sätt.

    Den här veckan får alla elever i åk 3 och 5 i Pedersöre sina kunskaper i finska testade med samma prov. För de äldre eleverna i åk 5 är provet mer omfattande.