Hoppa till huvudinnehåll

Live-musik i Österbottnisk förmiddag

Minikonsert i Yle Österbottens studio
Minikonsert i Yle Österbottens studio Bild: Yle/Roger Källman ann-katrine burman

Lyssnarna fick delta i programmet Efterlysningen då Yle i Vasa hade öppet hus. Dessutom bjöd Stig Snickars och Ann-Katrin Burman på live-musik.

Orsaken till att vi har öppet hus är att Yle har öppnat webbenkäten
Mina drömmars Yle
Vi vill veta på vilket sätt Yle kan betjäna dig bättre? Hurudana program vill du se och lyssna på? Vad önskar du dig av Yle på webben? Och vad är det för innehåll du inte vill att Yle ska erbjuda?

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Wasa Teater hoppas på publiksuccé med Ikeamusikal

  Finland 100 år genomsyrar spelåret på Wasa Teater.

  Under fjolåret var Wasa Teater den finlandssvenska institutionsteater som hade de bästa publiksiffrorna. Man hoppas toppa det i år med ett digert spelprogram, bland annat blir det Ikeamusikal

 • Anna-Mari Karhunen ny vd på HSS Media

  Bolagets yngsta vd någonsin.

  HSS Medias nya vd heter Anna-Mari Karhunen. Hon kommer från Helsingfors och har en bakgrund inom marknadsföring och försäljning.

 • Väldigt tryggt i Inre Hamnen i Vasa

  Kampanjen Sov tryggt samlar experter på säkerhet.

  Säkerhet är på agendan under onsdagen i Vasa i och med kampanjen Sov tryggt. Kampanjen går ut på att visa upp både myndigheters och frivilligas säkerhetsarbete.

 • "Malmska behandlas orättvist"

  Lapp på operationsluckan i Jakobstad utan samjour med Vasa.

  Raseborgs sjukhus kan fortsätta med operationer men vid Malmska sjukhuset i Jakobstad måste de upphöra efter årsskiftet. Det här är orättvist, säger social-och hälsovårdsnämndens ordförande Henrik Sandberg (SFP).

 • Än finns det hopp för flodpärlmusslan

  Hundra musslor har överlevt vintern i Esse å.

  Flyttningen av den sällsynta flodpärlmusslan i Esse å blev en framgång. Ifjol flyttades 100 musslor uppströms till bättre levnadsförhållanden och de har alla överlevt.

 • Pedersörestyrelsen granskade tomt för bollhall

  Sursik eller något annat? Beslut kommer i höst.

  Ryms bollhallen invid ishallen i Pedersöre, eller ska man söka en annan tomt? I måndags inspekterade kommunstyrelsen idrottsområdet på Sursik för att kunna fatta ett beslut i höst.

 • Gymnasieelever kritiska till reformen av studentexamen

  Betyget allt viktigare på bekostnad av inträdesproven.

  Gymnasielever vid Vasa Övningsskola tycker inte att studentexamensreformen är en bra idé. De vill att inträdes- och urvalsproven ska finnas kvar och att studentexamen inte ska betonas tyngre. Studiehandledarna välkomnar en förändring men säger att de behöver veta vad som beslutas och det i tid.

 • Sunt leverne minskar risken för hjärtflimmer

  Strokerisk ökar med obehandlade hjärtflimmer symptom.

  Hjärtflimmer ökar risken för stroke men med rätt behandling minskar risken avsevärt. Övervikt och högt blodtryck ökar risken för hjärtflimmerproblem.

 • Upphandlingen av dagkirurgi har stoppats i Jakobstad

  Lagstiftning ställer hinder i vägen.

  Upphandlingen av dagkirurgi till Malmska sjukhuset i Jakobstad har stoppats av social-och hälsovårdsnämnden på mötet på tisdagkväll. Enligt ett utlåtande från social-och hälsovårdsministeriet kan sjukhuset från och med nästa år varken ha operationer som egen verksamhet eller som köptjänst.