Hoppa till huvudinnehåll

Thailand: Farbror SMS är död

Den kring sextioåriga thailändska mannen Amphon Tangnoppakul, bättre känd som farbror SMS, har avlidit i fängelset. Amphon dömdes till 20 år i fängelse efter att han kritiserade den kungliga familjen i Thailand via textmeddelanden.

Amphon skickade sammanlagt fyra textmeddelanden till en regeringsanställd där han förolämpade drottningen.

Mannen har nekat sin skuld och sagt att han inte ens vet hur man använder SMS-funktionen på mobilen.

Amphon hade klagat på magsmärtor innan han dog.

 • Lärare efterlyser klara besked om Katarinaskolan i Karis

  Skolan är omodern.

  Det går bra att vänta ett tag, bara vi vet att renoveringen blir av inom kort och görs ordentligt, säger lärare vid Katarinaskolan. Raseborgs stad ser ut att skjuta framåt renoveringen av skolan till 2020-talet.

 • Nygrén: Skärgården riskerar bli utan service i vårdreform

  Pargasbornas möjligheter att påverka vården blir obefintliga

  Pargasbornas möjligheter att påverka beslut om vårdfrågor i framtiden kommer att vara så gott som obefintliga. Det skriver en mycket kritisk stadsdirektör Patrik Nygrén som befarar att reformen utgår från tätt befolkade områden och att skärgården kommer att komma i kläm.

 • Lehtomäki vill inte ta emot Rehns riksdagsplats

  Vill fortsätta som statssekreterare.

  Statssekreterare Paula Lehtomäki, som är första suppleant när avgående näringsministern Olli Rehn lämnar riksdagen, meddelar att hon tänker söka befrielse från riksdagsplatsen.

Läs också

 • Tre tips - så blir du en bättre mobilfotograf

  Fota först, tänk sen, säger fotografen Iiris Heikka.

  Ser din instagram suddig och råddig ut? Hur lyckas vissa knäppa så fina bilder med telefonen? Lasso och fotografen Iiris Heikka ger dej tre tips för snyggare mobilbilder!

 • “Prinsessor får oförtjänt mycket skit”

  Prinsessworkshop på bokmässan var populär.

  Prinsessor är fortfarande underskattade och det som pojkar typiskt gör är normen, säger prinsessillustratören Sanna Mander. Men bland barnen på Helsingfors bokmässa fanns bara ivriga barn, oberoende av kön - alla ville bestämma hur den prinsessa Mander ritade skulle se ut.

Nyligen publicerat - Utrikes