Hoppa till huvudinnehåll

Vitryssland besegrade Kazakstan

Vitryssland firar sin första seger. Vitryssland firar Bild: Lehtikuva ishockey,ishockey-vm 2012,kazakstan,vitryssland

Vitryssland tog sin öppningsseger i ishockey-VM genom att vinna över Kazakstan med 3-2.

Kazakstan ledde med 2-0 efter två mål av Vadim Krasnoslobodtsev, men efter det täppte den vitryske målvakten Andrei Mezin till sitt mål. En dryg minut efter Krasnoslobodtsevs andra mål reducerade Konstantin Koltsov i numerärt underläge till 1-2. Sedan vände matchen. I tiden 33.37 utjämnade Michail Grabovski till 2-2 och bara 15 sekunder senare satte Jevgeni Kovirshin in Vitrysslands tredje mål som kom att bli matchens femte och sista mål.

Tack vare segern steg Vitryssland till sjätte i A-gruppen medan Kazakstan ohjälpligt parkerar på åttonde och sista plats.

 • Axl Smith fick sin dom för sexfilmerna - negativ publicitet lindrade straffet

  Dömdes för 36 brott.

  Programledaren Axl Smith dömdes på tisdagen till 1 år och 2 månader villkorligt fängelse i Helsingfors tingsrätt. Tingsrätten beaktade den negativ publicitet som Smith fått i samband med fallet och dömde honom till ett lindrigare straff än åklagaren hade yrkat på. Han dömdes för 30 fall av olovlig observation, 4 fall av ärekränkning och 2 fall av spridande av information som kränker privatlivet efter att ha filmat sina sexpartners under flera år.

 • Feminister talar för flyktingar och papperslösa

  Feministiska partiet presenterade sitt första valprogram.

  Feministiska partiet presenterade sitt första valprogram på tisdagen. Inför kommunalvalet vill partiet bland annat tala för flyktingarna och de papperslösa.

Läs också

Ishockey-VM 2012

Nyligen publicerat - Ishockey-VM 2012

 • Söderholm sammanfattar hockey-VM

  Lejonen får ett godkänt vitsord av Yle Sportens expertkommentator Toni Söderholm, men var långt ifrån utmärkt. Slovakien överraskade och guldlaget Ryssland fick inte ordentligt motstånd av något lag i VM-turneringen.

 • VM-turisterna bra för Helsingfors

  I går avslutades årets ishockey-VM. Finland blev utan medalj, men ur turismsynvinkel lämnade tävlingen oss inte tomhänta. VM har lockat stora mängder besökare till Helsingfors, trots att det ännu är svårt att uttala sig om exakta siffror.

 • Sulin: VM sannolikt på plus

  Ishockey-VM kommer sannolikt att gå på plus, säger generalsekreteraren för VM Mika Sulin till Yle. Han medger ändå att man misslyckades med prissättningen av biljetterna.