Hoppa till huvudinnehåll

Väst- och östnyländska avfallsbolag utreder fusion

Sopbil tömmer sopor på soptippen
Bolagen skulle spara pengar genom en fusion Sopbil tömmer sopor på soptippen Bild: Yle/Frida Lindholm soptipp

De kommunalt ägda avfallsbolagen i Väst- och Östnyland utreder fusion. En fusion mellan Rosk´n Roll och Östra Nylands Avfallsservice skulle bland annat ge besparingar, minska riskerna och ge bättre verksamhetsförutsättningar, visar en utredning.

– Det handlar om att två välskötta bolag skulle gå samman medan tid är. Rosk'n Roll och Östra Nylands Avfallsservice är mycket likartade bolag vad gäller verksamhet och befolkningsstruktur. Vi vill trygga god avfallsservice till förmånliga priser för våra kunder också i framtiden", säger Rosk'n Rolls verkställande direktör Stig Lönnqvist i ett pressmeddelande.

Bolagens styrelser beslutar i augusti om fusionen genomförs. Ägarkommunerna kunde sedan säga sitt på extra bolagsstämmor i oktober. Det nya bolaget kan inleda sin verksamhet tidigast i mitten av år 2013.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland