Hoppa till huvudinnehåll

Hangö hade hoppats på utförarmodell inom vården i Raseborg

Ulf "Putte" Lindström
Ulf Lindström vill att Hangö har kvar sin bestämmanderätt. Ulf "Putte" Lindström Bild: YLE/Malin Lindholm ulf putte lindström

Raseborgs stads beslut att slopa den så kallade beställar-utförarmodellen inom grundtryggheten har konsekvenser också för Hangö.
De två städerna förhandlade länge om gemensam social- och hälsovård, men i och med att lagen ska förändras lades förhandlingarna på is tills staten ger klara besked.

Ulf Lindström socialdemokrat och ordföranden för grundtrygghetsnämnden i Hangö säger att Hangö gärna hade sett en beställar-utförarmodell.


Han säger att städerna i framtiden måste förhandla om någon form av samarbete och då skulle beställar-utförarmodellen ha passat Hangö. Staden hade fått mera självständighet på det sättet, tycker Lindström.

Han säger att bollen nu ligger hos staten som ska ge klara besked om sjukvården i framtiden. Samtidigt hoppas han på bra dialog med Raseborg.
– Hoppas vi kan fundera i god sämja i framtiden hur det här ska lösas.

 • Fyra misstänkta terrorister sköts ihjäl i natt söder om Barcelona

  De ihjälskjutna planerade terrordåd i staden Cambrils.

  Spansk polis säger sig ha dödat fyra misstänkta terrorister i ett tillslag i staden Cambrils, omkring 100 kilometer söder om Barcelona. De ihjälskjutna planerade eller utförde ett liknande terrordåd som i Barcelona enligt spanska medier men uppgifterna har inte ännu bekräftats

 • Djupsund: Regeringens sammansättning är pinsam

  Nytt alternativ fick minimalt stöd i partimätning.

  Torsdagens partimätning gav ett minimalt stöd för den sannfinländska utbrytargruppen Nytt alternativ - 1,6 procent. Det är direkt pinsamt att en tredjedel av regeringen består av ministrar från den här gruppen, säger professorn i statsvetenskap vid ÅA, Göran Djupsund.

 • Frågan om presidentvalet dominerar KD-kongress

  Ska KD ha en egen presidentkandidat eller inte?

  Ska Kristdemokraterna ha en egen presidentkandidat eller inte? Den frågan verkar dela de partiaktiva. På partikongressen som börjar i Seinäjoki i dag ska partiet fatta beslut i saken.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland