Hoppa till huvudinnehåll

Västnylänningar får kulturfondsstipendium

Agneta Möller-Salmela får ett ettårigt arbetsstipendium för läsfrämjande verksamhet Agneta Möller-Salmela Bild: YLE/Gustaf Hafström agneta,agneta möller-salmela,hangö,hangö bibliotek,kultur,möller-salmela,västnyland

Skådespelaren Lilli Sukula-Lindblom från Ingå får Svenska kulturfondens konstpris på 10 000 euro. Hon får priset för sitt arbete med Sjukhusclownerna som har spridit glädje och tröst för svårt sjuka barn i mer än tio år.

Raseborgarna Frida Andersson, Annika Hultman och Henrik Sandås får vardera ett ettårigt arbetsstipendium på 21 000 euro för musikalisk verksamhet. Agneta Möller-Salmela från Hangö får ett ettårigt arbetsstipendium på 21 000 euro för läsfrämjande verksamhet.

Prisutdelningen äger rum i Vasa i kväll.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland

 • "Visst misslyckas trollkonster ibland"

  Världsberömda illusionisten Joe Labero är Finlandsaktuell.

  Redan i tonåren bestämde Bengt Johansson sig för att bli professionell magiker. I dag är kan känd världen över under namnet Joe Labero och har för några dagar sedan inlett en turné som kommer att gå i hela Norden.

 • Karis får inget sent kvällståg

  Kyrkslätt får två tågturer till i december.

  Det blir inget sent kvällståg till Karis från och med december. Kyrkslätt får två tågturer till för att underlätta vardagen för dem som pendlar till och från jobbet, meddelar VR.

 • Fabriksuddens smutsiga jord spränger budgeten i Hangö

  Överraskningarna på Fabriksuddens bygge är ännu inte över.

  Först hittades smutsig jord på Fabriksudden i Hangö trots att området redan var undersökt. Saneringen skulle kosta 200 000 euro. Nu är priset uppe i 400 000.