Hoppa till huvudinnehåll

Ärevarvet ger Liljendal IK ett gott tillskott

Ärevarvet samlar in pengar för junioridrott Löpande elever på Centrumplan i Ekenäs. Bild: YLE / Malin Karlberg. centrumplan,ekenäs,löpning,raseborg,skolelever,stafettkarneval,västnyland

Ärevarvet ger Liljendal Idrottsklubb ett bra tillskott i kassan.

I fjol kunde idrottsklubbens friidrottssektion täcka ca hälften av sina utgifter , omkring 3 000 euro, med inkomsten från Ärevarvet. I hela klubbens verksamhet står Ärevarvet för en sjättedel.
Evenemanget är inte avgörande för föreningens verksamhet, men det ger ett betydande tillskott.

Liljendal IK har lyckats engagera sina medlemmar i evenemanget, i medeltal deltar ett 50-tal i Ärevarvet, det är mer än vad många andra större föreningar har mäktat med.

Ärevarvet löps för att samla in pengar för idrottsföreningarnas juniorverksamhet. Deltagarna skaffar sig sponsorer som betalar en summa per varv, alternativ ger en klumpsumma.
Deltagarna har en timme på sig att löpa så många varv som möjligt.

Kommentarer

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland

 • Det luktar bränt gummi i Söderkulla

  Mopedpojkar kör på bakhjulet, bränner gummi och "cruisar".

  Asfalten på Fröken Miilis väg i Söderkulla i Sibbo är full av svarta streck. Det är här som gruppen Söderkulla Criminal Cruising utövar sin hobby: Att göra tricks med moped.

 • Nära ögat på Gäddragfjärden

  Motorbåt körde på grund.

  Det hade kunnat gå riktigt illa för de två män som körde på grund med sin lilla motorbåt på Gäddragfjärden i Borgå på onsdagen.

 • Vårbergaolyckan: ung man misstänks för grovt dödsvållande

  En man miste livet då han blev påkörd på övergångsställe.

  Föraren i bilen som körde på en man i Vårberga på tisdagen misstänks för grovt dödsvållande. En man i sextioårsåldern miste livet i olyckan som skedde på ett övergångsställe.