Hoppa till huvudinnehåll

Ensemble Norma gjorde succé i internationell a cappella-tävling

Ensemble Norma Bild: Ensemble Norma ensemble norma

Den finländska vokalgruppen Ensemble Norma gjorde succé i internationell a cappella-tävling.

Den Helsingforsbaserade vokalgruppen Ensemble Norma fick andra pris i den internationella a cappella-tävlingen som hölls den 27 till 29 april i Leipzig, Tyskland. De åtta tävlande grupperna från både Europa och Australien valdes utgående från inskickade inspelningar. Första pris i tävlingen gick till Latvian Voices (Lettland), och de belönades med en prissumma på 2000€. Andra pris gick till Ensemble Norma, som belönades med 1000€, och tredje till KrisKrosKvintet (Tjeckien), som belönades med 500€.

Ensemble Norma Bild: Ensemble Norma , ensemble norma

Medlemmarna är:Virva Immonen, Mirva Soininen, Ida Olsonen, Silja Kulo, Sini-Maaria Virolainen.Ensemble Normas 20 minuter långa program bestod av folkmusik på både svenska och finska, en egen låt samt jazzlåten My Heart Belongs to Daddy. Juryn tyckte särskilt om gruppens igenkännbart sagolika klang, konstnärligt högklassigt program och naturliga uppträdande. Gruppen komponerar och arrangerar själv sin musik, som är en fyndig kombination av folkmusik, jazz och improvisation.

A cappela-festivalen i Leipzig är en av Europas mest ansedda tävlingar för vokalgrupper, som i år ordnades för den sjätte gången.Tävlingen är en del av Leipzigs a cappella-festival, som årligen lockar till sig branchens främsta artister. Festivalen drar inga gränser mellan olika genrer, utan välkomnar alla slag av vokalmusik, även inom vokalgruppstävlingen.
Lyssna på intervju med Ensemble Norma redaktör Tomas Ek.
Ensemble Normas webbplats

Läs också

Musik