Hoppa till huvudinnehåll

Blåvita VM-segrar i boxning

Hanne Mäkinen vann öppningsmatchen i Kina. Hanne Mäkinen Bild: www.hanne2012.fi boxning,hanne mäkinen,mäkinen,sport

Hanne Mäkinen och Mira Potkonen inledde damernas boxnings-VM i Kina på bästa möjliga sätt. Bägge finländare vann sina öppningsmatcher i världsmästerskapen som samtidigt fungerar som OS-kval.

Mäkinen besegrade Nandintsetseg Myagmardulam från Mongoliet med 16-13 och möter härnäst tyskan Azize Amin. Potkonen i sin tur tog en klar 26–13-vinst över Diana Nadim. På måndagen möter Potkonen den färska panamerikanska mästaren Adriana dos Santos från Brasilien.

Även blott 17-åriga Jenna Puurunen är med i Kina, hon inleder sitt VM-äventyr på söndag mot italienskan Terry Gordini.

 • Slimmade kommuner lockar nya politiker

  Övergången till landskap kan få fler att vilja verka lokalt.

  Vårens kommunalval kan locka nya politiker som är mera intresserade av lokala frågor. Den bedömningen gör företrädare för de fyra största partierna i Vasa valkrets. De regionala frågorna överförs till landskapen efter halva valperioden.

 • Video: Moderskärlek i djurpark i San Diego

  Gorilla Kokomo nedkom med en dotter.

  Gorillan Kokomo vid djurparken Safari i San Diego i Kalifornien är nybliven mor. Gorillan, som hör till den utrotningshotade arten Västlig låglandsgorilla födde ungen natten till torsdagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Unga finländare fortsätter leverera i NHL

  Det är inte bara Patrik Laine som är ung och het i NHL.

  18-åriga Patrik Laines hattrick härom dagen gick knappast någon förbi. Men han är inte den enda unga finländaren – nog den yngsta men inte den enda – som på sistone visat framfötterna i NHL-rinkarna.