Hoppa till huvudinnehåll

Katainen: Demokratin i fara

Statsminister Jyrki Katainen (Saml.) är ytterst oroad över förhandlingsläget i Grekland. I en intervju för Yle säger Katainen att det inte längre enbart är en fråga om ekonomi - nu är demokratins framtid i vågskålen.

Den politiska stabiliteten kan rubbas i Grekland, om dödläget blir långvarigt, säger han.

Om landet tvingas till nyval, blir det nog långa veckor.

Krisen i Grekland återspeglar sig på hela Europa, säger Katainen. Vi är inne i en så djup ekonomisk kris så om oroligheter bryter ut har det konsekvenser för de grundläggande värderingarna, folkväldet och stabiliteten.

 • Ria Öling

  TPS får förstärkning som kan bli guld värd

  Landslagsspelaren Ria Öling återvänder till TPS.

  TPS damer leder redan fotbollsligan. På fredagen presenterar Åboklubben en förstärkning som kan bli guld värd i jakten på ett ligaguld. Nu är det klart att landslagsspelaren Ria Öling återvänder till TPS.

 • Antonio Valencia.

  Bäst i Man United – nu förlänger Valencia

  Mourinho: Det är ett privilegium att ha en sådan spelare.

  Antonio Valencia valdes till Manchester Uniteds bäste spelare för säsongen. Nu har högerbacken skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. ”Det är ett privilegium att ha en sådan spelare”, säger José Mourinho.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes