Hoppa till huvudinnehåll

Många döda i Syrien trots vapenvila

Fredsplanen fungerar inte som den ska. Syriens FN-ambassadör Bashar Ja' afarai Bild: EPA/PETER FOLEY bashar ja afarai,fn,fn-ambassadör,fn:s säkerhetsråd,syrien,syriens fn-ambassadör,säkerhetsråd

Syriska regeringsstyrkor har riktat angrepp mot rebeller på många håll i landet under söndagen. Enligt uppgifter från FN:s övervakare och från aktivister har 23 mänskor dödats.

Byn Tamana väster om staden Hama var ett av regeringsstyrkornas mål - byborna har ordnat många demonstrationer mot president Bashar al-Assad. Enligt nyhetsbyråerna dödades sju personer och flera hus antändes i byn. Tio personer greps för förhör.

Våldsamheterna i landet fortsätter trots att en vapenvila har varit i kraft i landet i över en månad. FN har nu 189 militära observatörer i landet. Deras uppgift är att övervaka hur fredsplanen, som uppgjordes av FN-sändebudet Kofi Annan, efterlevs.

Målet är att 300 observatörer inom kort ska vara på plats i Syrien.

(AFP, AP, Reuters)

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes

  • al-Nusra byter namn och bryter med al-Qaida

    Vill knyta starkare band till andra grupperingar.

    Den radikala jihadistgruppen Jabhat al-Nusra meddelar att de inte längre kommer att vara en del av nätverket al-Qaida. Samtidigt byter gruppen namn till Jabhat Fateh al-Sham.

  • Vatikanens ekonomichef påstås ha utnyttjat barn

    Inga åtal har väckts och han nekar till anklagelserna.

    Vatikanens ekonomichef, kardinal George Pell, utreds av australiensisk polis på grund av anklagelser om sexuellt utnyttjande av barn. Övergreppen ska ha pågått mellan 1970 och 1990, enligt polisen som har tagit del av intervjuer med misstänkta offer. Inga åtal har väckts och Pell nekar till anklagelserna.