Hoppa till huvudinnehåll

Stark expansion i detaljhandeln

Anders Lindqvist är ny köpman för K-Market Matilda i Ekenäs. Bild: Kesko affär,butik,disk,ekenäs,k-market,köpman,lindqvist,lindqvist anders,market,mat,matdisk,matilda,matvaror,ny köpman på k-market matilda i ekenäs,raseborg,västnyland

Detaljhandeln uppvisade en kraftig tillväxt under början av året. I mars var försäljningen inom detaljhandeln 9 procent större än ett år tidigare, rapporterar Statistikcentralen.

Tillväxten för hela perioden januari-mars var 8,4 procent.

Inom bilhandeln ökade försäljningen exceptionellt mycket i mars, med över 46 procent. Orsaken var den ändring i bilskattelagen som trädde i kraft i början av april.

Kommentarer

  • Nordenswan: Mållös

    Finland sköt 82 skott men gjorde bara ett mål i World Cup.

    Sportrivialister gör klokt i att minnas vem som var Finland målkung i World Cup 2016. Tyvärr var det ju bara sammanlagt ett mål som Valtteri Filppula och Finland mäktade med i de tre matcherna som Lejonens World Cup-äventyr varade i. Ganska tyst blir man ju.

  • Expert på politiskt våld: Dödsoffret vändpunkt Finland

    Att en person dödades ändrar läget markant.

    Situationen i Finland ändrades markant. Det säger forskaren i politiskt våld, Leena Malkki om dödsmisshandeln i Helsingfors nyligen. Hon säger att man redan länge stillatigande godkänt en diskurs som möjliggör politiskt våld, men att läget nu ändrats på ett avgörande sätt.

Läs också

Nyligen publicerat - Ekonomi