Hoppa till huvudinnehåll

Åter en våldsam dag i Syrien

Flyktingläger april 2012 Tusentals syrier har flytt till Turkiet Bild: Reuters TV flykting,flyktingar,flyktingläger,syrien,syrier,turkiet

Minst 20 människor dödades i dag då syriska soldate öppnade eld mot ett begravningsfölje i staden Khan Sheikhou i Syrien.

De FN-observatörer som fanns i landet skadades inte, men deras bil fick skador i explosionen. Fredsövervakarna måste leta efter ett nytt transportmedel med hjälp av medlemmar ur den Fria syriska armén.

Dagen har i övrigt varit våldsam med sammanlagt 16 dödsoffer - bland dem även barn.

Organisationen läkare utan gränser har i hemlighet gått in i landet för att hjälpa den lokala sjukhuspersonalen. Läkare uppges ha berättat att sjukhuspersonal riskerar att bli fängslade och torterade. Också de som vårdas på sjukhus riskerar att bli dödade av regimen.

(AFP)

 • FIS tar ställning till Johaugs dopningsdom efter VM

  FIS har möjlighet att överklagar Johaugs dom.

  Det internationella skidförbundet FIS har möjlighet att överklaga Therese Johaugs dopningsdom. Beskedet kommer tisdagen den 7 mars, två dagar efter att VM i Lahtis har avslutats.

 • Inga Michelinstjärnor till Finland

  "Danmark och Sverige årets Michelinvinnare"

  Färöarna och Island fick idag sina första Michelinstjärnor någonsin i restaurangerna Koks respektive Dill när Michael Ellis delade ut stjärnor för bästa nordiska restauranger. Övriga utnämningar fördelades jämnt över Norden, med utantag för Finland som i år kammade noll.

Läs också

 • Vem var kvinnan bakom Pippi?

  Hon gestaltade Pippi på bild, men vem var hon?

  Trots att hon skapade bilden av den Pippi vi alla känner till med fräknar över hela ansiktet och två roströda flätor som står rakt ut är det få som känner till kvinnan som gav bildlig gestalt åt många av Astrid Lindgrens mest älskade figurer.

 • Norovirus lurar på handtag och strömbrytare - så här skyddar du dig

  Desinfektionsmedel dödar inte noroviruset.

  En efter en kroknar vänner, arbetskamrater och bekanta under vinterns kräksjuka. Och medan de ligger hemma och mår illa kan viruset lura kvar på dörrhandtag, tangentbord och strömbrytare i flera dygn. Här är tre tips för hur du tacklar noron.

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Spekulationer om ny upptäckt av Nasa - detaljer avslöjas i kväll

  Yle visar presskonferensen live med start kl 20 i kväll.

  Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa tillkännager i kväll en upptäckt om planeter i andra solsystem än vårt. Detaljerade uppgifter om upptäckten ges vid en presskonferens som börjar klockan 20 finsk tid i dag.

 • Afghanistan försöker få slut på unga pojkars sexslaveri

  I Afghanistan utlovas en ny strafflag mot "lek med pojkar".

  I Afghanistan utlovas nu en ny strafflag för att få bukt med "bacha bazi" - lek med pojkar. Det efter att talibaner har börjat utnyttja polisernas sexslavar för att utföra attacker mot polisen.

 • ABB utsatt för jättebedrägeri - 100 miljoner saknas

  Den misstänkta finanschefen är spårlöst försvunnen.

  Verkstadsjätten ABB har bestulits på cirka 100 miljoner dollar vid koncernens dotterbolag i Sydkorea. Enligt ABB har den lokala finanschefen förfalskat dokument och samarbetat med utomstående parter för att kunna stjäla av företaget.