Hoppa till huvudinnehåll

Aura street market gör reklam för Åbo i Helsingfors

Modevisning från Aura street market ifjol Bild: YLE/Fanny Lindholm aura street market,mode,modevisning

Med anledning av designhuvudstadsåret i Helsingfors åker Aura street market på vårutfärd till huvudstaden för att presentera Åbo.

Utfärden som går under namnet Välkommen till Åbo! bjuder på designmarknad med bland annat KLO Design, Polkka Jam, Punainen Norsu, Roots Cultural Movement och Saana ja Olli.

I utfärden deltar också studeranden från Åbo yrkeshögskola och Yrkeshögskolan Novia. Marknadens teman är närproducerat, återvinning och hög kvalitet.

Utfärden arrangeras vid Paviljongen (Ulrikasborgsgatan 2-4) i Helsingfors nu på lördag den 19.5 mellan klockan 11 och 21.

Aura street market är ett design- och kulturevenemang från Åbo. Evenemangen arrangeras av den ideella föreningen Aura street market, som grundades 2007. Föreningens vill skapa möjligheter för konstnärer och hantverkare att saluföra sina produkter, och att på ett kreativt sätt ta det offentliga rummet i besittning.

Den första och mest kända street marketen är Camden Lock Market som grundades på 1970-talet i London.

Kommentarer

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland

 • "Houtskärs hälsostation byggs i grevens tid"

  Sote-reformen för med sig osäkerhet för beslutsfattarna.

  En nedläggning blev istället en ny hälsostation. Det tack vare ihärdiga lokalpolitiker, som nu anser att den nya hälsostationen på Houtskär byggs i grevens tid inför sote-reformen.

 • Bränder i Pargas och Åbo

  Räddningsverket fick rycka ut flera gånger.

  Räddningsverket har fått rycka ut flera gånger natten till tisdagen på grund av bränder i Åboland. På Runsala brann mellantaket i en maskinverkstad medan en stuga och en halv hektar mark brann i Pargas.

 • Åboland tar stora risker inför hälsoreformen

  Nya hälsostationer byggs, utan garantier att de hyrs.

  I Kimitoön ska kommunfullmäktige ännu diskutera en renovering av Kimito hälsostation, medan man i Houtskär nyligen inledde arbetet med att bygga en ny hälsostation. Det finns inga garantier att landskapet om tre år hyr fastigheterna.