Hoppa till huvudinnehåll

"Den lyckliga sexarbetaren finns"

Pye Jakobsson, sexdebattör och pensionerad sexarbetare besökte Morgonöppet Bild: Nina Sederlöf pye jakobsson. morgonöppet

- Som ung kvinna som säljer sex, tror jag inte man känner igen sig i den bild media ger, det gjorde inte jag. Den stereotypa sexarbetaren den som media och socialarbetare pratar om är långt ifrån vår verklighet.

Det här säger Pye Jakobsson som är sexdebattör och pensionerad sexarbetare. Hon är också grundare av Rose Alliance, Riksorganisationen för sex- och erotikarbetare i Sverige.

- Mycket av den diskriminering vi blir utsatta för sker av människor som säger sig vilja skydda oss, tillägger hon.

Jakobsson sticker inte under stol med att människohandel eller trafficking är ett problem i sexbranschen. Men hon tycker att hela konceptet kring människohandel är diffust.

- Jag har jobbat i sexbranschen i över 20 år och jag har träffat och jobbat med många utländska sexarbetare. Alla människor har en dröm om hur deras liv skall bli. Vissa människor är beredda att göra saker som andra tycker att är helt otänkbara för att uppnå målet. I det värsta scenariot finns inte valet men då skall vi satsa insatserna där och inte problematisera hela industrin och dra alla över en och samma kam, säger Jakobsson.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen