Hoppa till huvudinnehåll

Karleby prickas för stödet till närståendevårdare

Bild: Yle anstalt,vård,äldreomsorg

Karleby stad prickas av socialombudsmannen i fråga om anslagen för närståendevård. Totalt 39 personer blev i fjol utan stöd för närståendevård trots att de uppfyller alla kraven.

Socialombudsmannen ser det här som mycket allvarligt och påpekar dessutom att årets budgetmedel för närståendevård inte heller kommer att räcka till. I fjol fick 90 närståendevårdare bidrag från Karleby stad.

Socialombudsmannen tog i fjol emot totalt 44 klagomål från klienter inom socialvården i Mellersta Österbotten. Antalet personer som tar kontakt minskar, och till exempel från Kronoby var det bara en person som tog kontakt med socialombudsmannen.

De flesta klagomål gällde utkomststöd och barnskydd. Allt fler tar också kontakt i fråga om datasekretess och självbestämmanderätt. I fjol gjordes i Karleby 364 och i Kronoby 37 utredningar om behovet av barnskydd.

 • Pulkkinen tillbaka på waiver-listan – igen

  Teemu Pulkkinen letar igen efter en ny klubb i NHL.

  Teemu Pulkkinen hann vara Minnesota-spelare i 17 dagar innan klubben visade honom dörren. Pulkkinens namn finns igen på den så kallade waiver-listan i NHL.

 • Matföretagare i Borgå får pris

  Herek är årets företag och Kiva årets nykomling i Borgå.

  Borgå företagare rf. delar traditionellt ut ett pris varje år till någon företagare som gjort väl ifrån sig. I år är det två företagare i livsmedelsbranschen som uppmärksammas.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Bara trafikbrotten ökar i Österbotten

  Övriga typer av brott har minskat.

  Polisens kvartalsrapport visar att den totala mängden brott ökat med 19 procent jämfört med samma period förra året. Ökningen gäller främst antalet trafikbrott.

 • ”Berättelsen är helig!”

  Magnus Londen har utsett Svenska Yles litteraturpristagare.

  I år var det journalisten Magnus Londen som var enväldig jury för Svenska Yles litteraturpris. För Magnus är det oerhört viktigt med en bra berättelse, och det tycker han att han fick i Ann-Luise Bertells roman Vänd om min längtan.

 • Lägenhetsinbrott i Vasa på ljusan dag

  Tjuvarna har kommit över smycken och pengar.

  Flera lägenhetsinbrott har skett i Vasa på onsdag den här veckan. Inbrotten har skett dagtid och tjuvarna har främst kommit över smycken och pengar.