Hoppa till huvudinnehåll

Snart doftar tallsåpan igen

Borgåbor och sommargäster kan nu tvätta mattor igen. Bild: YLE/Sune Bergström mattvätt

Nu har mattvättningsplatserna i Borgå igen tagits i bruk. Borgå har sex platser för mattvätt. På varje tvättplats finns fyra små tvätthoar och två större tvätthoar.

Vattenkranarna fungerar utan avgift. På tvättplatserna finns också mangel och torkställ. Man får tvätta bara mattor och andra textilier i hoarna.

Platserna för mattvätt finns på östra åstranden (Sakta Farten), i Finnby (i ändan av Bystrandsvägen), Hindhår (vid Kungsvägen, på reningsverkets gård), Kerko (vid Kerkovägen, på reningsverkets gård), Tolkis (vid Myrängsvägen, bredvid Tolkis skola/tennisplanen) och Gammelbacka (i korsningen av Tolkisvägen och Hammarsvägen bredvid grillen i Lövkulla).

 • Posten och Demokraatti i luven på varandra

  Oklart vad som har hänt med Demokraattis senaste upplaga.

  På torsdag morgon gick SDP:s partitidning Demokraatti ut med nyheten att Posten slarvat bort hela tidningens nyaste upplaga. Posten tillbakavisar påståendet, men då kontrar Demokraattis chefredaktör med att säga att Posten ljuger.

 • Pokljuka framgångsrik ort för Mäkäräinen

  Säsongens första seger i tankarna för Mäkäräinen.

  Världscupen i skidskytte fortsätter i Pokljuka i Slovenien. På fredag tävlas det i sprint. Kaisa Mäkäräinen är då ute efter säsongens första seger.

 • Nordea ser ljusare på ekonomin

  Exporten ökar, men det kan vara tillfälligt.

  Finanskoncernen Nordea ser ljusare på framtiden men någon mer hållbar återhämtning är ändå inte i sikte. Ekonomin kommer att växa med en procent nästa år och med 0,8 procent år 2018. Nordea har skrivit upp prognosen en aning sedan i höstas.

 • EU-ledarna börjar mötas i ett enormt "ägg"

  Europabyggnaden blir EU-ledarnas nya mötesplats

  EU:s nyaste byggnad som är anpassad för möten tas i bruk i januari. Europabyggnaden har anpassats för toppmöten, men Brysselborna talar redan om det självlysande ägget.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland