Hoppa till huvudinnehåll

Snart doftar tallsåpan igen

En hand som håller i en skurborste och tvättar en matta.
Borgåbor och sommargäster kan nu tvätta mattor igen. En hand som håller i en skurborste och tvättar en matta. Bild: YLE/Sune Bergström Mattvätt,mattvättning

Nu har mattvättningsplatserna i Borgå igen tagits i bruk. Borgå har sex platser för mattvätt. På varje tvättplats finns fyra små tvätthoar och två större tvätthoar.

Vattenkranarna fungerar utan avgift. På tvättplatserna finns också mangel och torkställ. Man får tvätta bara mattor och andra textilier i hoarna.

Platserna för mattvätt finns på östra åstranden (Sakta Farten), i Finnby (i ändan av Bystrandsvägen), Hindhår (vid Kungsvägen, på reningsverkets gård), Kerko (vid Kerkovägen, på reningsverkets gård), Tolkis (vid Myrängsvägen, bredvid Tolkis skola/tennisplanen) och Gammelbacka (i korsningen av Tolkisvägen och Hammarsvägen bredvid grillen i Lövkulla).

 • Tyskland vann igen utan att övertyga

  Italien kämpade tappert men förlorade 1–2.

  Tyskland stod inte heller i sin andra match för en insats som ger de argaste rivalerna om EM-titeln skrämselhicka. Italien stretade emot men förlorade med 1–2.

 • SIF:s Roope Auvinen tionde i slägga i U20 EM

  Ingåbon blev dryga två meter från sitt personbästa.

  Sjundeå IF:s Roope Auvinen kom på tionde plats i släggkastning i EM-tävlingarna för under 20-åringar på fredag kväll. Europamästerskapen i åldersklassen avgörs i italienska Grosseto.

 • Palestina bryter all officiell kontakt med Israel

  Israel installerade förra veckan metalldetektorer.

  Palestinas president Mahmoud Abbas sade på fredagen att Palestina kommer att bryta all officiell kontakt med Israel tills metalldetektorerna tas bort från Tempelberget, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland

 • Kall försommar gissel för uteserveringarna

  Caféverksamhet och alkoholförsäljning sämre än väntat.

  Med prognoser om att sommarens varmaste vecka är på kommande tar caféerna och uteserveringarna nya tag. Vissa typer av serveringar är mer väderkänsliga än andra.

 • Nu kan man simma i Sondby igen

  Borgå stad meddelar att vattenproverna är rena.

  Borgå stad meddelar att det är tryggt att simma vid badstranden Sondby 1. I ett vattenprov från den 13 juli hittades avföringsbakterier, men nu är vattenproverna rena.

 • Höll sina hundar lösa i Sibbo - hundarna rymde och bet kvinna

  Hovrätten tar inte upp fallet till ny behandling.

  En Sibbobo dömdes till skadestånd i tingsrätten. Det här efter hans okopplade hundar rymde och attackerade en annan hundägare och hennes hundar för två år sedan. Helsingfors hovrätt tar inte upp fallet på nytt, trots att mannen besvärade sig.

 • Sportkörning - som enduro med häst

  På torsdagen startade en stor sportkörningstävling i Sibbo.

  På torsdagen startade de Nordiska och Baltiska mästerskapen i sportkörning på Savijärvi Gård i Sibbo. Att köra svåra banor med häst och kärra kräver både snabbhet och precision.

 • Lovisa städar i timtal efter gässen på Plagen

  Man använder krattor och trycktvätt.

  En till fyra timmar per dag och beväpnade med krattor och trycktvätt tar sig Lovisa stads underhållsarbetare itu med fågelavföringen på simstranden Plagen.

 • De blågröna algerna börjar dyka upp i Östnyland

  Rikliga mängder blågröna alger har observerats i Savijärvi.

  Till exempel i Savijärvi träsk i Sibbo har rikligt med blågröna alger observerats i början av veckan. Det här enligt den riksomfattande alguppföljningen.

 • Frisk luft lockar till utomhusyoga

  Det är populärt att gå på sommargympa utomhus.

  Känn vinden i håret, solstrålarna i ansiktet eller regndropparna i nacken. I sommar kan du gå på gratis utomhusgympa i Borgå nästan varje dag.

 • Ekonomiskt uppsving gynnar östra Nylands företag

  Kortsiktigt bra ekonomi leder till visstidsanställningar.

  De flesta prognoser visar på att den finländska ekonomin är på ett uppsving. Det här är också något som företagen i Östnyland känner av. Det leder ändå inte alltid till fler arbetstillfällen.

 • Snart trampar vi Tour de Östnyland 2017 - kom med!

  Yle Östnylands cykelevenemang ordnas 26 augusti.

  Yle Östnylands eget cykelevenemang ordnas lördagen den 26 augusti. Evenemanget är öppet för alla och man behöver inte cykla hela rutten på knappa 280 kilometer.