Hoppa till huvudinnehåll

Staden funderar på vilka Bromarvlokaliteter som behövs

Villa Furutorp Bild: YLE/Lisa Theman bromarv,raseborg,villa furutorp,västnyland

Bildningsnämnden i Raseborg ska senare ta ställning till om Villa Furutorp kan säljas.
Nämnden tar en titt på både skola, dagvård, eftermiddagsvård och bibliotek i Bromarv.

I april bad bildningsnämnden av stadsstyrelsen om rätt att säga sitt i saken, innan staden eventuellt beslutar att sälja Furutorp, där det i dag finns bibliotek och eftis.
Inför bildningsnämndens möte i går (15.5) föreslogs att staden ska göra upp en helhetsplan för hur de kommunala lokaliteterna i Bromarv används.

Men det här behövs inte, eftersom staden redan arbetar med en delgeneralplan för området, förklarar bildningsnämndens ordförande Fredrika Åkerö (SFP).
- Delgeneralplanen är på gång och nu önskar nämnden ge ett utlåtande till det man har tänkt där. Vi är intresserade av lokaliteter för samhällelig verksamhet. Vi har till exempel skola, dagvård, eftermiddagsvård och bibliotek.

Bildningsnämnden i Raseborg tar inte ställning till om Villa Furutorp kan säljas och vilka byggnader staden behöver i Bromarv innan nämnden har fått mer fakta på bordet.

  • Privatpersoner ger papperslösa ett hem i Kristinestad

    Ett tiotal papperslösa finns i Sydösterbotten.

    Antalet papperslösa kommer att stiga. Redan nu finns ett tiotal asylsökande i Österbotten som har fått avslag på sin asylansökan och som inte mera kan besvära sig. Samtidigt ökar antalet personer som väljer att ge tak över huvudet åt de papperslösa flyktingarna.

  • Betongen brister vid vindkraftsbygge i Kristinestad

    Tre fundament för vindkraftverk måste gjutas om.

    EPV Vindkraft har upptäckt dålig betong i tre vindkraftsfundament i Ömossa i Kristinestad. Ett har rivits och gjutits på nytt, två fundament har reparerats. Vindkraftsparken i Ömossa omfattar 34 vindkraftverk.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland