Hoppa till huvudinnehåll

Greker tömmer sina konton

Bild: EPA euro,grekland

Depositionsflykten från banker i Grekland tilltar på grund av det kaotiska politiska läget. Flera hundra miljoner euro lyfts från konton varje dag.

Bara i går tog grekerna ut uppskattningsvis 800 miljoner euro från sina bankkonton. Depositionsflykten har ökat stadigt de senaste dagarna - i måndags var uttagen omkring 700 miljoner euro.

Grekerna oroar sig för hur det går med deras besparingar ifall Grekland lämnar euron - grekerna litar inte på bedyranden om att EU in i det sista försöker hålla kvar Grekland i eurozonen.

 • Mjölbolsta sjukhus såldes för 350 000 euro

  Köparen är en affärsman från Lahtis.

  Samfundet Folkhälsan sålde den 14 000 kvadratmeter stora huvudbyggnaden i Mjölbolsta i Raseborg i augusti. Företagaren Arto Kyyrönen från Lahtis köpte fastigheten för 350 000 euro.

 • Nordenswan: Mållös

  Finland sköt 82 skott men gjorde bara ett mål i World Cup.

  Sportrivialister gör klokt i att minnas vem som var Finland målkung i World Cup 2016. Tyvärr var det ju bara sammanlagt ett mål som Valtteri Filppula och Finland mäktade med i de tre matcherna som Lejonens World Cup-äventyr varade i. Ganska tyst blir man ju.

 • Expert på politiskt våld: Dödsoffret vändpunkt Finland

  Att en person dödades ändrar läget markant.

  Situationen i Finland ändrades markant. Det säger forskaren i politiskt våld, Leena Malkki om dödsmisshandeln i Helsingfors nyligen. Hon säger att man redan länge stillatigande godkänt en diskurs som möjliggör politiskt våld, men att läget nu ändrats på ett avgörande sätt.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes