Hoppa till huvudinnehåll

Ny studentdemonstration i Chile

Bild: Reuters TV chile,lärare,protester,santiago,studenter,studentprotester

Tiotusentals studerande demonstrerade i Chiles huvudstad Santiago i går mot landets regering och mot vad de beskriver som världens dyraste och mest ojämlika skolsystem.

På flera håll drabbade studenterna samman med polis och minst 150 demonstranter uppges ha gripits.

Det är andra gången i år som studenter arrangerar en demonstration med krav på utbildningsreformer. I fjol genomfördes över 40 protester mot Chiles utbildningssystem.

Läs också

 • Finländare samlade sina krafter mot rasism

  "Nu räcker det" engagerade tiotusentals människor.

  Finlandia-hymnen inför 15 000 personer avslutade lördagens protest mot rasism i Helsingfors. Devisen Nu räcker det! samlade tusentals personer till demonstrationer också på andra håll i landet. Statsminister Juha Sipilä utlovar ändringar i praxis och lagstiftning gällande extremrörelser.

 • En vecka med endast närproducerad mat - hur gick det?

  Klarade sig Micke Björklund på närmat?

  Michael Björklund fick i uppdrag att i fem dagar leva på endast närproducerade råvaror. Varje dag skulle han göra frukost, lunch och middag. Han fick använda råvarorna endast en gång. Varorna skulle vara framställda inom 30 kilometers radie från Vasa.

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Jättepenis i Bryssel väcker förtjusning och avsky

  Hemlig konstnär målar erotiska väggmålningar.

  Veckans snackis i Bryssel har varit de gigantiska erotiska väggmålningarna som dykt upp på olika håll i staden. Målningarna delar åsikterna och konstnären bakom motiven har inte velat ge sig tillkänna.

 • Presidentvalet pågår: Favoriten Kallas mot jokern Jõks i final

  Elektorerna förbisåg folkets favorit Marina Kaljurand.

  Det estniska elektorskollegiet har avslutat den första av dagens två omgångar i presidentvalet. Av de två förhandsfavoriterna blev det erfarna Siim Kallas som gick vidare med 81 elektorsröster. Folkets favorit Marina Kaljurand blev bara fjärde med 75 röster och det är advokaten Allar Jõks med 83 röster som lite överraskande gick vidare.

 • Jeremy Corbyn återvald som brittisk Labourledare

  Fick ännu mer stöd än i ordförandevalet för ett år sedan.

  Jeremy Corbyn har fått förnyat förtroende som arbetarpartiet Labours ordförande i Storbritannien. Det innebär ett slut på försöken att avsätta honom.

 • Nära två miljoner människor utan rinnande vatten i Aleppo

  En pumpstation har förstörts, den andra stängdes med avsikt.

  Nära två miljoner människor i staden Aleppo i norra Syrien tvingas i fortsättningen klara sig utan rent, rinnande vatten. FN:s barnfond Unicef säger att fortsatta massiva flygattacker har lett till att vattendistributionen har avbrutits i hela staden.