Hoppa till huvudinnehåll

Adele katastrof som Vogue-omslag

Adele
Adele adele

Brittiska sångerskan Adele må vara en av världens mest populära kvinnor, men någon hit som omslagsflicka är hon inte, meddelar man på Vogue.

Det var i höstas som den brittiska versionen av modebibeln Vogues omslag pryddes av unga souldivan Adele. I samband med omslaget och intervjun med Adele talades det mycket om att modetidningarna äntligen skulle börja föra fram ett hälsosammare skönhetsideal, än de trådsmala modellerna.

Det här verkar i alla fall inte ha fallit publiken i smaken. Oktobernumret av Vogue sålde rekorddåligt, berättade chefredaktören Alexandra Shulman igår, enligt tidningen Daily Telegraph.

Enligt Schulman var orsaken i alla fall inte Adeles utseende, utan helt enkelt det faktum att musiker säljer dåligt. Brittiska Vogues försäljningsrekord nåddes i millenienumret. Då fanns det ingen bild alls på pärmen, i stället fungerade pärmen som en spegel, i vilken läsaren kunde se sin egen refletion.

Såhär såg pärmen med Adele ut.