Hoppa till huvudinnehåll

Bottenhavets nationalpark utvecklas med allmänhetens hjälp

Bild: Yle bottenhavet,oljebälte

Omdebatterade Bottenhavets nationalpark ska utvecklas med hjälp av respons från allmänheten. Fortstyrelsen vill ha åsikter om hur parken kunde göras bättre för besökare.

Bottenhavets nationalpark grundades i juli 2011 och är landets yngsta nationalpark. Bland annat lokala fiskare har kritiserat nationalparken eftersom den anses begränsa deras möjligheter att fiska i området.

Kommentarer

 • Nu får gymnasiet nytt tak

  Bitar av rappningen faller från fasaden.

  Gymnasiet i Kristinestad är sedan onsdagen omgivet av byggnadsställningar och stålkonstruktioner. Nu inleds arbetet med att förnya taket och reparera fasaden.

 • Podd: Kanada Cup 1984 – Finland får inte vara med

  Tyskland tog lejonens plats men bättre gick det för Sverige.

  För att återuppliva minnen och höja stämningen inför höstens World Cup bjuder Yle Sportens Anders Nordenswan på en podcast-serie om superturneringens historia. I det fjärde avsnittet får Finland inte ens vara med, Tyskland tog lejonens plats 1984. Desto bättre gick det för Sverige.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland

 • Fotografier på Hanoi Rocks och David Bowie går nära inpå

  Utställningen i Logomo är öppen fram till den 7 augusti.

  På fredag öppnar en fotoutställning med unika bilder på Hanoi Rocks och David Bowie i Logomo. Fotograferna Justin Thomas och Gavin Evans visar en personlig och intim bild av rocklegenderna.

 • Något fler drunkningsolyckor än i fjol

  I fjol dunknade tre personer under årets första hälft.

  Drunkningsolyckorna har ökat jämfört med fjolåret. Siffrorna framgår av Finlands Simundervisnings- och livräddningsförbunds statistik.