Hoppa till huvudinnehåll

Bottenhavets nationalpark utvecklas med allmänhetens hjälp

Bild: Yle bottenhavet,oljebälte

Omdebatterade Bottenhavets nationalpark ska utvecklas med hjälp av respons från allmänheten. Fortstyrelsen vill ha åsikter om hur parken kunde göras bättre för besökare.

Bottenhavets nationalpark grundades i juli 2011 och är landets yngsta nationalpark. Bland annat lokala fiskare har kritiserat nationalparken eftersom den anses begränsa deras möjligheter att fiska i området.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland

 • Operasångerska tränar Lovisanejdens lucia med följe

  Cecilia von Haartman sångtränar Lovisaluciaföljet.

  Lovisanejdens lucia Ina Mickos från Lappträsk med följe fick högklassig sångträning i Lovisa kyrka av operasångerskan och numera Lovisabon Cecilia von Haartman.

 • Grovt rån i Reso på självständighetsdagen

  Rånaren hade svart rock, ljusa byxor och en kniv i handen.

  Sent på tisdag kväll rånades Nestes servicestation på Martinkatu i centrum av Reso. Rånaren hade svart rock, ljusa byxor och en kniv i handen.

 • Mängden vargstängsel i Egentliga Finland ökat kraftigt

  Vanligtvis tre till fem stängselansökningar. I år över 15.

  Vanligtvis får naturskyddsförbundets distrikt i Egentliga Finland tre till fem ansökningar om att få sätta upp ett vargstängsel. I år har över 15 ansökningar trillat in.

 • Tre nya misstänkta fågelinfluensafall på Åland

  Däremot har misstankarna mot gård i Österbotten avskrivits.

  Evira har fått tre nya fåglar från Åland att undersöka; en havsörn, en knölsvan och en berguv. De har påträffats i Lumparland, Eckerö och Vårdö. Däremot har misstankarna mot en gård i Österbotten kunnat avskrivas.