Hoppa till huvudinnehåll

Kotipizza öppnar i Serbien

Kotipizza
Kotipizza Bild: Hans-Mikael Holmgren / YLE pizzakedja

Kotipizza expanderar till Serbien. I dag öppnas den första pizzerian i bensinstationen Nis Petrols i Belgrad. Till en början kommer en del av råvarorna kommer från Finland.

Kotipizzakedjan som härstammar från Vasa expanderar som bäst i Östersjöområdet. Inom en snar framtid kommer Kotipizzas pizzor att säljas på 400 bensinstationer i Serbien.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Hälften av ungdomarna ser framtiden utanför Österbotten

  Större städer och möjligheter lockar.

  Fler kvinnor än män vill flytta och svenskspråkiga är mer benägna att stanna kvar än finskspråkiga. Kring hälften av de svarande tror att de kommer att bo utanför Österbotten om tio år. Bland annat det visar en undersökning utförd bland över 4000 ungdomar.

 • Österrikes honorärkonsulat öppnades i Vasa

  Är det sjunde österrikiska konsulatet i Finland.

  På onsdag invigde den österrikiska ambassadören Elisabeth Kehrer det sjunde österrikiska honorärkonsulatet i Finland. Konsulatet är placerat i Vasa och som honorärkonsul fungerar Markus Myllymäki.

 • Arbete och studier lockar ungdomar bort från Österbotten

  Få tror dessutom att de kommer att flytta tillbaka.

  En utredning som givits ut av Migrationsinstitutet och Centret för Svenskfinland visar att österbottniska ungdomar flyttar på grund av arbete och studier. Få väljer dessutom att flytta tillbaka till regionen

 • Vasa stad vill satsa på ungas välmående

  Utredningar har visat att barn och unga mår allt sämre.

  Vasa stad har under sommaren genom intervjuer med sakkunniga och lärare utrett situationen för barns och ungas välmående samt kartlagt behoven. Nu vill man satsa på förebyggande och reparerande åtgärder.

 • Dramatikerpriset till Ted Forsström och Kaj Korkea-aho

  Belönas med finlandssvenska priset från Boismanska fonden.

  Ted Forsström, Kaj Korkea-aho, Milja Sarkola och Johannes Ekholm belönas med det finlandssvenska dramatikerpriset från Boismanska fonden. Svenska Teaterns spelårsöppning sänds direkt på teaterns Facebooksida.

 • Tysk barnfilm ska locka turister till Karleby

  Filmen "Matti und Sami" ska ge staden synlighet.

  I Karleby pågår som bäst inspelningen av den tyska barnfilmen "Matti und Sami". Från stadens håll hoppas man att projektet och den synlighet det ger ska locka turister.