Hoppa till huvudinnehåll

Restaurangdagen på lördag engagerar tillfälliga krögare

Restaurangbord med matportioner. Bild: Creatas/Yle bord,dukat bord,gourmetmat,klimat,mat,middag,restaurang,veckans tanke

Restaurangdagen arrangeras för femte gången på lördag. Idén är att vem som helst kan öppna en restaurang för en dag, och tiotals så kallade pop up-restauranger kommer att uppstå i och omkring Åbo.

Hanna Strandberg är en av dem som deltar. Hon kommer att sälja muffins vid åstranden tillsammans med sina lagkamrater i roller derby-laget Dirty River Roller Grrrls.

- Vi tänkte att det är ett roligt evenemang och det ger laget och sporten synlighet. Dessutom är det trevligt att vara ute och rullskrinna på våren.

- Vi har också en bagare i laget så det har hjälpt med förberedelserna, tillägger hon.

Strandberg tycker att evenemanget fyller ett behov.

- Det har varit jättepopulärt och speciellt vegetariska restauranger har grundats. Det visar att det finns ett behov av mera alternativ i restaurangvärlden.

 • Ny vändning i fallet Valavuori – stämmer Espoo United och ägaren

  Fick sparken från klubben efter homokommentarer.

  Enligt Urheilusanomat kommer basketlaget Espoo Uniteds före detta sportchef, Aleksi Valavuori, att stämma klubben och dess ägare Jussi Salonoja. Valavuori fick sparken från klubben i oktober på grund av kränkande kommentarer om homosexuella.

 • Årgångsviner lockade tjuvar i Karis

  Inbrott i källarskrubbar i Karis centrum.

  Inbrottstjuvar stal alkoholdrycker och årgångsviner från 1940-talet i Karis. De bröt sig in i källarskrubbar i Karis centrum på självständighetsdagen.

 • Rebellerna allt mer trängda i Aleppo - vädjar om eldupphör

  Den syriska armén har tagit över gamla stan i Aleppo.

  De syriska rebellerna i östra Aleppo vill ha ett fem dagars eldupphör och förhandlingar om stadens framtid. Den syriska armén har nu tagit över gamla stan i Aleppo och rebellerna har förlorat 70 procent av sitt område.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland