Hoppa till huvudinnehåll

Vasa Elektriska sänker elpriset men höjer överföringsavgiften

Vasa elektriska. Bild: YLE/Rolf Granqvist elbolag,kväl,natt,vasa,vasa elektriska,österbotten

Vasa Elektriska höjer priset på elöverföringen från och med första juli med sex procent. Orsaken är de höjda överföringstarifferna och höjningen av den allmänna kostnadsnivån.

Från och med första juni sänker Vasa Elektriska energipriserna med i genomsnitt sju procent. Det här gäller elavtal som är i kraft tillsvidare. Kunderna behöver inte vidta några åtgärder utan rabatten avdras automatiskt från fakturan.

Kommentarer

Inlagt av

Varför frågar och tar ni inte reda på VARFÖR elöverföringsavgiften stiger? Inte kan det ju alltid vara så här bara som amen i kyrkan när ett bolag säger någonting.

Här är några frågor: Vad ska de pengarna användas till? Jag tror ju att det är elverket själv eller så Finngrid som skall ha ut större avgifter, bl a kanske som bonus till sina chefer. Finns också kostnader eftersom staten först privatiserade Finngrid men sen fick i sista minuten köpt det tillbaka innan det hann gå riktigt på tok och man började inse vad som kunde ha hänt om Finlands elförsörjning skulle ha legat i utländska bolags händer. Alltså jag saknar resten av storyn!

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

  • Motorcykel gick itu i Karleby

    Mc-föraren körde mot rött ljus och krockade med bil.

    En motorcyklist i Karleby körde mot rött ljus på Norraleden och krockade med en bil. Motorcykeln gick itu i krocken.

  • Gammaldags torg och gatubandy i Jakobstad

    Fullmäktige fick se sig besegrat av det yngre gardet.

    Ungdomsfullmäktige utmanade stadsfullmäktige i gatubandy och efter en svettig kamp avgick ungdomarna med seger. Några kvarter längre bort flockades människor på gammaldags torg.