Hoppa till huvudinnehåll

Vasa Elektriska sänker elpriset men höjer överföringsavgiften

Vasa elektriska. Bild: YLE/Rolf Granqvist elbolag,kväl,natt,vasa,vasa elektriska,österbotten

Vasa Elektriska höjer priset på elöverföringen från och med första juli med sex procent. Orsaken är de höjda överföringstarifferna och höjningen av den allmänna kostnadsnivån.

Från och med första juni sänker Vasa Elektriska energipriserna med i genomsnitt sju procent. Det här gäller elavtal som är i kraft tillsvidare. Kunderna behöver inte vidta några åtgärder utan rabatten avdras automatiskt från fakturan.

 • BK-46 utspelat – Rönnberg dominerade

  Cocks gjorde processen kort mot BK-46.

  Cocks gjorde processen kort mot BK-46. Handbollsdominanten gjorde precis som den ville i Karis. Allra roligast hade Nico Rönnberg det.

 • Lojokandidater: Det ska inte kosta att parkera sin bil

  Fyra Lojokandidater inledde Yle Västnylands valdebatter.

  Parkeringsavgifterna i centrum är idiotiska. Lojos parkeringsövervakare är världskända för sin snabbhet. Slopa parkeringsavgifterna på alla utom två eller tre gator. Det anser fyra partiers kommunalvalskandidater från Lojo. De deltog i Yle Västnylands valdebatt. Se videor!

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Samlingspartiet hade svårt att locka kandidater

  Desto bättre för KD och Centern.

  Samlingspartiet nådde inte målet i kandidatnomineringen. Kristdemokraterna är nöjdare medan man i Centern säger att man lyckades okej i städerna, men sämre på den svenska landsbygden.

 • Vasas Seppäläbutiker får finnas kvar

  Hör inte till de 14 butiker som stängs i landet.

  Butikskedjan Seppälä inleder en företagssanering och 14 butiker ska bort. Vasas två butiker hör inte till dem.

 • Bönderna behöver hjälp

  Men många "knyter näven i fickan".

  Projektet "Ta hand om bonden" har blottat ett stort behov av hjälp bland jordbrukarna i Finland. I Svenskfinland har det inte riktigt tagit fart än men projektarbetare Susann Rabb tror att det finns ett uppdämt behov.