Hoppa till huvudinnehåll

Wasa Segelförening fick ny jättebrygga

Kommodor Peter Fagerlund. Kommodor Peter Fagerlund Bild: Yle/Mira Myllyniemi fagerlund,kommodor,peter fagerlund,segelförening,segling,vasa,wasa segelförening,österbotten

Wasa Segelförenings hamn har fått ett tillskott modell större. Det är en pontonbrygga på 109 meter - den största investering föreningen har gjort sedan 1970-talet.

Kommodor Peter Fagerlund berättar att bryggan väger ett ton per löpmeter. Förutom som förtöjningsplats för båtar fungerar bryggan också som skydd mot nordliga vindar och vågor.

Kommentarer

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Allt färre skogsägare sköter om sin egen skog

  Allt vanligare att skogsvårdsföreningar får ta hand om skog.

  Det blir allt mer ovanligt att skogsägarna avverkar på egen hand. Det säger Jan Slotte, verksamhetsledare på Skogsvårdsföreningen Österbotten. Skogsarbetaren Mikael Örn förhandsröjer som bäst ett område som ska kalhuggas.

 • Vörå rullskidbana rullar på

  Vörå kommun ber om finansieringsstöd från grannkommunerna.

  Vörå kommun har nu fått ihop två tredjedelar av finansieringen för den planerade rullskidbanan. Nu ber Vörå om draghjälp av Vasa, Korsholm och Nykarleby.

 • Helgens storm kraftigast i Vasa

  I Klemetsö blåste det 24,9 m/s.

  Den sommarstorm som drog över Finland förra helgen var exceptionellt kraftig, rapporterar Meteorologiska institutet. Stormen, som döptes till Rauli, fällde träd och ledde till omfattande elavbrott på lördagen.

 • Vården kostar mindre än väntat i Nykarleby

  Räkningen från Vasa sjukvårdsdistrikt är lägre än väntat.

  I år går inte vårdkostnaderna över budget i Nykarleby. Räkningen från Vasa sjukvårdsdistrikt går till och med under budgeterat och vården i Jakobstad håller budgeten.