Hoppa till huvudinnehåll

Wasa Segelförening fick ny jättebrygga

Kommodor Peter Fagerlund. Kommodor Peter Fagerlund Bild: Yle/Mira Myllyniemi fagerlund,kommodor,peter fagerlund,segelförening,segling,vasa,wasa segelförening,österbotten

Wasa Segelförenings hamn har fått ett tillskott modell större. Det är en pontonbrygga på 109 meter - den största investering föreningen har gjort sedan 1970-talet.

Kommodor Peter Fagerlund berättar att bryggan väger ett ton per löpmeter. Förutom som förtöjningsplats för båtar fungerar bryggan också som skydd mot nordliga vindar och vågor.

Kommentarer

 • Kaleva: Människohandel allt vanligare i Finland

  Majoriteten av fallen gäller arbetslivet.

  Allt fler fall av människohandel uppdagas i Finland, rapporterar tidningen Kaleva. Majoriteten av fallen gäller arbetslivet. Offren hålls i omänskliga förhållanden och tvingas jobba inom till exempel restaurang- eller trädgårdsbranschen.

 • Joni Wiman femte i GRC-lopp i Washington

  Fyra deltävlingar återstår och Pojokillen är sjunde totalt.

  Joni Wiman från Pojo körde i mål som femte man i säsongens åttonde deltävling i den amerikanska GRC-serien i rallycross. Tävlingen kördes natten till söndag finsk tid i USA:s huvudstad Washington DC.

Läs också

 • Hoppar 7,6 km utan fallskärm

  Luke Aikins landade säkert i ett nät.

  Amerikanen Luke Aikins har blivit den första människan att hoppa från 7 620 meters höjd (25 000 fot) utan fallskärm. Han landade säkert i ett nät på lördagen.

 • "Ryssland har hackat data åt Trump"

  Ryssland hoppas att Trump slopar sanktionerna.

  Demokraterna i USA beskyller Ryssland för de upprepade dataintrången mot det demokratiska partiet. Samtidigt börjar de amerikanska medierna ifrågasätta republikanen Donald Trumps politiska band till Kreml och hans affärskontakter med ryska oligarker.

 • Anne Hietanen: En ny girl på varje pärm

  Anne Hietanen undrar hur länge girlboomen skall hålla i sig.

  Under de senaste åren har det kommit en mängd deckare med ordet girl i titeln, ofta översatt till kvinna på svenska. Författare har berättat att de av sina förlagsredaktörer blivit uppmuntrade att lägga in ordet girl i titeln.

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Harpunfiskarna trivs under Replotbron

  I dag är det den sista dagen av FM i harpunfiske.

  I dag är det den sista dagen av Finlandsmästerskapen i harpunfiske på Replot - en sport som kräver motion, tålamod och taktiskt tänkande.

 • När hårresande nyheter ovandlas till konst

  Sublima tolkningar utforskar känsloframkallande medier.

  Det tvärkonstnärliga projektet “Sublima tolkningar” reagerar på känsloframkallande nyheter med poesi, videoverk, bilder och broderi. Jolin Slotte och Pauliina Pesonen tänker fortsätta med projektet i minst tio år.

 • Det regnar in i Anttila

  De kraftiga åskskurarna blev för mycket för Anttilas tak.

  De kraftiga åskskurarna blev för mycket för Anttilas tak.