Hoppa till huvudinnehåll

Wasa Segelförening fick ny jättebrygga

Kommodor Peter Fagerlund. Kommodor Peter Fagerlund Bild: Yle/Mira Myllyniemi fagerlund,kommodor,peter fagerlund,segelförening,segling,vasa,wasa segelförening,österbotten

Wasa Segelförenings hamn har fått ett tillskott modell större. Det är en pontonbrygga på 109 meter - den största investering föreningen har gjort sedan 1970-talet.

Kommodor Peter Fagerlund berättar att bryggan väger ett ton per löpmeter. Förutom som förtöjningsplats för båtar fungerar bryggan också som skydd mot nordliga vindar och vågor.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Personaldirektören i Jakobstad avgår med omedelbar verkan

  Prövotiden gäller ännu.

  Personaldirektören i Jakobstad, Maria Kaptens, har sagt upp sig med omedelbar verkan i dag, tisdag. Maria Kaptens tillträdde sin tjänst den 9 maj i år och är ännu på prövotid. Prövotiden för ledande tjänstemän är sex månader.

 • Fler arbetslösa i Österbotten

  Minst arbetslöshet bland 20-åringarna.

  Vid Österbottens arbets- och näringsbyrå fanns det i slutet av september sammanlagt 10 580 arbetslösa arbetssökande. Men Österbotten har fortfarande den lägsta arbetslöshetsgraden i landet med nio procent.

 • Flera inbrott i Jakobstad

  Polisen ber om tips från allmänheten

  Två inbrott har ägt rum i Jakobstad. Från en affärsfastighet har det stulits pengar ur ett kassaskåp och i barnträdgårdslärarutbildningens fastigheter har någon tömt två pulverbrandsläckare.