Hoppa till huvudinnehåll

Frankfurt: Tusentals marscherade mot sparåtgärder

Bild: Roland Holschneider / EPA demonstration,ekonomi,frankfurt,protest,sparåtgärder,tyskland

Åtminstone 20 000 personer marscherade genom centrum av Frankfurt under lördagen i protest mot sparåtgärderna i euroområdet. Protesten har gått under namnet Blockupy.

Demonstrationerna i Frankfurt har pågått i fyra dagar.

Demonstranterna kritiserar de europeiska regeringarna för sättet som de hanterat den ekonomiska krisen. Enligt demonstranterna har vanliga människors lidande ökat.

- Vi motsätter oss den utarmningens politisk som den politiska trojkan i Europa sysselsätter sig med, sade demonstrationens informatör till nyhetsbyrån Reuters.

Trojkan som Blockupy-rörelsen syftar på gäller Europeiska centralbanken, Internationella valutafonden samt tjänstemän vid Europeiska unionen. Europeiska centralbanken, ECB:S, huvudkontor finns i Frankfurt.

Lördagens demonstration gick lugnt till, och polisen behövde inte ingripa. Säkerhetsåtgärderna var ändå omfattande innan marschen, och polisen stängde bland annat flera av huvudvägarna in till Frankfurts centrum.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Tiotals döda i självmordsattack i norra Syrien

  Tros vara hämnd för att terrorgruppen IS kördes ur området.

  I norra Syrien har åtminstone 60 människor dödats i ett bilbombsangrepp nära staden al-Bab. Angreppet tros vara terrorgruppen IS hämnd för att syriska rebeller och turkiska soldater tog kontroll över området i torsdags.

 • Många turkiska diplomater söker asyl i Tyskland

  136 turkiska medborgare med diplomatstatus har sökt asyl.

  Det tyska inrikesministeriet uppger att 136 turkiska medborgare med diplomatstatus har sökt asyl i Tyskland sedan det misslyckade kuppförsöket i Turkiet förra sommaren.

 • Armén i Guatemala blockerar flytande abortklinik

  Nederländskt fartyg vill erbjuda kvinnor i Guatemala abort.

  Flottan i Guatemala har stoppat en nederländsk segelbåt som kommit till Guatemalas kust för att erbjuda kvinnor i Guatemala medicinsk abort.