Hoppa till huvudinnehåll

Vartiainen ber om ursäkt

Fyraårig pojke leker med hink och lastbil i gruset.
Fyraårig pojke leker med hink och lastbil i gruset. Bild: YLE/Rolf Granqvist 4-åring,barn,flagga,flaggdag,första maj,grus,helgdag,lek,pojke

VATT-chefen Juhana Vartiainen ber i en kolumn om ursäkt för att ha kallat hemvård av barn för "slappande". Han uttalade sig om bland annat hemvårdsstödet i en intervju i Helsingin Sanomat nyligen.

- Min ironiska släng om hemvård som "underbart slappande" har sårat många och det var inte min mening, skriver Vartiainen.

Han anser ändå fortfarande att det inte kan vara en grundrättighet att stanna borta från arbetslivet länge på statens bekostnad.

Välfärdsstaten måste vara en flitighetsstat, inte en förslappande stat.

Vårt välfärdssystem befriar oss från att behöva fundera på hur studier eller sjukförsäkringar ska bekostas, men det befriar oss inte från att arbeta, anser Vartiainen.

Läs också:Vartiainen vill sparka finländarna till arbete

 • Gränsbevakningens räddningshelikopter Super Puma.

  Fiskare gick genom isen i Nådendal

  Yträddare hittade personen under vattnet.

  En person gick genom isen i Nådendal på söndagsförmiddagen. En förbipasserande hörde rop på hjälp vid ön Kailo nära Nådendals centrum vid 10-tiden.

 • Carrie Lam, Hongkongs nya ledare

  Ingen smekmånad för Honkongs nästa ledare

  Carrie Lam är Hongkongs första kvinnliga ledare.

  Högljudda protester bröt ut både inne i och utanför vallokalen när det imorse blev klart att Carrie Lam vann Hongkongs ledarval. Demonstranterna fördömde valet och krävde en övergång till fullskalig demokrati.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes