Hoppa till huvudinnehåll

Kina: Byggnadsarbetare omkom i sprängolycka

Räddningspersonal vid olycksplatsen Bild: Reuters TV byggnadsarbetare,kina,motorvägsbygge,olycka,räddningspersonal,tunnel

20 personer har mist livet vid ett motorvägsbygge i Hunan-provinsen i centrala Kina.

En explosion inträffade i en tunnel vid motorvägsbygget då byggnadsarbetare lastade av sprängämnen från en lastbil i tunneln. 20 byggnadsarbetare dog, och fyra skadades, en av dem kritiskt.

Olyckor och explosioner är vanliga på kinesiska vägbyggen, på grund av dåliga säkerhetsstandarder. I november dog åtminstone 7 byggnadsarbetare, och 200 skadades i en liknande explosion vid ett motorvägsbygge.

(AFP, Reuters,Yle)

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes

 • EU-ledarna börjar mötas i ett enormt "ägg"

  Europabyggnaden blir EU-ledarnas nya mötesplats

  EU:s nyaste byggnad som är anpassad för möten tas i bruk i januari. Europabyggnaden har anpassats för toppmöten, men Brysselborna talar redan om det självlysande ägget.

 • Trump valde ytterligare en general till sitt kabinett

  Klimatskeptiker blir chef för miljöskyddsmyndigheten.

  Donald Trump har valt två nya frispråkiga män till sitt kabinett. Det blir ytterligare en general, denna gång som minister för inrikes säkerhet, och en klimatskeptiker, som till mångas förvåning blir chef för miljöskyddsmyndigheten.

 • Parlamentet stöder Mays tidtabell för brexit

  Storbritannien ser ut att utträda ur EU år 2019.

  Det brittiska parlamentets underhus har gett sitt stöd till regeringens planer på att inleda formella förhandlingar om landets EU-utträde senast i slutet av mars - det vill säga att aktivera den så kallade artikel 50. Regeringens tidtabell innebär att Storbritannien kommer att utträda ur EU år 2019.

 • Assad: Aleppo är viktigt men inte slutet på kriget

  Inga framsteg när Kerry och Lavrov diskuterade.

  Syriens president Bashar al-Assad säger i en intervju till den syriska tidningen al-Watan att regimens seger i Aleppo innebär ett enormt steg mot lösningen på konflikten, men påpekar också att det ingalunda betyder slutet på inbördeskriget.