Hoppa till huvudinnehåll

Nikolic ny president i Serbien

President Boris Tadic förlorade gårdagens presidentval i Serbien. Ny president blir den nationalistiskt sinnade Tomislav Nikolic.

I valets första omgång ledde Tadic knappt och enligt opinionsmätningarna skulle han ha tagit en klar seger i gårdagens andra omgång.

Valdeltagandet blev dock mindre än hälften, vilket kan förklara den något överraskande valutgången.

Den nya presidenten Tomislav Nikolic har redan lovat att fortsätta Serbiens strävanden mot ett EU-medlemskap.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Trumps nya riktlinjer kan leda till att Miguel utvisas från USA

  Enligt Miguel har razziorna redan ökat.

  Trumpadministrationen gick i går ut med nya riktlinjer för hur papperslösa invandrare lättare och snabbare ska kunna utvisas ur landet. Det kan drabba 32-åriga Miguel Bernal från Guatemala, en av de 11 miljoner invandrare som vistas i USA utan giltiga papper.

 • ”Allt färre regeringar i världen respekterar de mänskliga rättigheterna”

  Amnestys årliga människorättsrapport ”ovanligt dyster”.

  Det finns allt fler regeringar som kränker och allt färre som är beredda att försvara de mänskliga rättigheterna i världen. En rapport över människorättsbrott är aldrig speciellt upplyftande läsning men förra året var speciellt dystert, säger Frank Johansson på Amnesty Finland om människorättsorganisationens årliga rapport.

 • Nederländerna vill tillåta cannabisodlingar

  Parlamentets underhus godkände lagändring.

  Nederländerna kommer möjligen att tillåta industriella cannabisodlingar. Parlamentets underhus godkände i en knapp omröstning ett lagförslag i frågan, men överhuset måste också godkänna lagförslaget och där är motståndet hårdare.

 • Svår kedjekrock i Sverige i tät dimma

  Omkring 15 fordon var inblande i kollissionen.

  En allvarlig trafikolycka inträffade i mellersta Sverige i närhäten av Arboga på tisdagskvällen. En människa omkom och 15 människor måste föras till sjukhus.